Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás krémes

Babapiskótás krémes
Babapiskótás krémes
23 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi tiramisu piskótáját elméreteztem, és maradt egy zacskóval.
Gonosz törpe voltam, nem akartam, hogy csak úgy elmártogassák a kávéba... Volt még két kósza tojásfehérjém, maradék meggyem és ez lett belőle :-).


hozzávalók / 4 adag

A sütialaphoz

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Szerintem fincsi lehet még felezett őszibarackkal vagy akár egy pikáns lekvárral is!
Lényeg, jócskán meg kell "valamivel" locsolni a piskótákat, hiszen tovább már nem szívnak magukba semmiből sem nedvességet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.
  2. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
  3. Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
  4. Kis ideig hűl a krém ezalatt.
  5. 30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...)
  6. Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 96 340
elküldve: 9
receptkönyvben: 1 265
elkészítve: 6/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-pudingos-babapiskótás sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 18:35

Nekem nem sikerült valami jól,
a babapiskóta nem puhult meg elég jól
pedig bőven meglocsoltam meggy és rum
keverékével . Az ize viszont nagyon jó volt
Ha legközelebb készítem úgy gondoltam a
locsolás helyett mártogatom a piskótát.
Vagy nagyon el fog ázni a piskóta?

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2011-02-13 09:02

Valóban fontos, hogy elég folyadékot kapjon a piskóta, hiszen a krémben már nincs mitől puhuljon.
Nyugodtan mártsad a piskótát, szerintem nem ázik el nagyon :-)

obituary85
obituary85 Sat, 2010-08-14 13:47

Ez egy könnyű kis finomság.......én is ismerem,csak én meggy hellyett mandarint és narancsot szoktam bele rakni.....:-) A család szereti nasinak....:-D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-22 15:34

nagyon jol néz ki énis mefogom csinálni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-21 21:49

Ezt én is kipróbálom. Biztos finom lehet. Köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-28 16:57

Köszi a választ, ma este össze is állítom, ill.megcsinálom. Szia.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-24 13:45

Mekkora tepsibe??? pl. 30x..... mekkorába?

Én a tepsiméretekkel vagyok sokszor gondba !!!
Persze ha sütni is kell valamit , kb jó tudni a hőfokot és sütési időt!
Sok ismerősöm ugyan így gondolja.Ezért klassz , ha legalább a hozzászólásoknál megjegyzi valaki , akinek már sikerült a sütés, stb.ezeket az adatokat, így jobb lehet a siker. Persze sok receptnél szerepel. Én elsősorban azokhoz merek hozzáfogni.Sziasztok.

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2010-04-25 10:40

Szió Ildi !

Én azt hiszem ezt egy kisebb tepsibe tettem... 33x23 cm-es, de tulajdonképpen a babapiskóta mennyisége határozta meg. Végig kell, hogy érjen :-)) Ez a süti tényleg roppant egyszerű, bátran ajánlom, főként ha a "krémest" kedveled, mert ez tulajdonképpen az. Egyébként igazad van, fontos a tepsi mérete és a sütési hőfok és az idő.

sipil
sipil Fri, 2010-01-22 18:48

HELLO! A TETEJÉRE MIT TETTÉL?AZT IRTAD HOGY KAKAÓVAL SZOJUK . DE A KÉPEN OLYAN MINTHA LENNE RAJT VALAMI.

628
babapiskóta 20 dkg
meggy 20 dkg
meggylé 2 dl
rum 1 teáskanál
tej 7.5 dl
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tojásfehérje 4 db
instant kakaópor 2 ek