Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás-lekváros gesztenyemousse

Babapiskótás-lekváros gesztenyemousse
Babapiskótás-lekváros gesztenyemousse
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyha egyik 2010-es számában találtam rá erre a receptre. Tavaly elmaradt az elkészítése, de az idén bepótoltamsmiley!

hozzávalók / 4 adag

A sütialaphoz

A krémhez

A cukorsziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ha túl sűrű lenne, lazíthatjuk egy evőkanál olajjal. Ferdén kimártjuk benne a babapiskótákat (nekem 16 db volt), majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé.
  2. A gesztenyemassza felét simára keverjük a baracklekvárral és a meggylikőrrel.
  3. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk.
  4. A másik adag gesztenyemasszát a rummal simára gyúrjuk, és félreteszzük.
  5. A sziruphoz a cukrot a vízzel olvadásig melegítjük, majd belekeverjük a rumot. Egy hosszúkás kenyérformát kibélelünk folpack-kal, majd szorosan egymás mellé állítjuk, és az oldalához támasztjuk a kimártott babapiskótákat. Elegyengetjük benne a tejszínes krémet, majd akkora téglalapot készítünk a rummal átgyúrt masszából, amellyel a krém tetejét teljesen be tudjuk fedni. Ez lesz a következő réteg. A kihűlt szirupban megmártjuk a maradék babapiskótákat (nekem 13 db-ra volt szükség), és élére állítva lezárjuk velük a sütemény tetejét (ami majd a süti alja lesz).
  6. Hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, majd tálaláskor egy tálra borítjuk, és meghintjük a tetejét csokoládéforgáccsal.
  • tepsi mérete: 25x11x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 328
elküldve: 5
receptkönyvben: 166
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyemousse alagút, lekváros-gesztenyekrémes alagút

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fSzilvi
fSzilvi Sun, 2015-07-05 19:23

Szia! Biztosan nagyon finom, de nem lakto-vegetariánus, a babapiskóta miatt ez már ovo-lakto-vega süti. Sorry, hogy emiatt írok. Keksszel viszont kipróbálom. :)

955
babapiskóta 30 db
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
csokoládéforgács 2 ek
gesztenyemassza 50 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
likőr 0.3 dl
növényi habtejszín 3 dl
rum 30 ml
cukor 5 dkg
rum 20 ml
víz 1 dl