Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babarózsaszín nyújtható fondant

Babarózsaszín nyújtható fondant
Babarózsaszín nyújtható fondant
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hugica 17 éves lett:) Jó Istenke éltesse sokáig! 17 fondant szív a torta tetején jelképesen utalva az életkorára, gyertya helyett:) Gondoltam sütök neki egy tortát vagy egy tepsi sütit, de nagysága kijelentette, hogy egy nagyon szép tortát kér. Ami tényleg mutatós az vagy marcipánnal, vagy fondanttal van bevonva. Amúgy is szemezgettem már a fondant elkészítésével, így erre esett a választás. Ja, és persze csakis a túrós vagy a gyümölcsös jöhet szóba nála, ezzel is megnehezítve a dolgomat, mert ugye a fondant vajkrémhez simul a leginkább. Tehát rendesen feladta a leckét nekem. Az alaprecept kiskuktától származik, bővebben itt olvashatsz róla: kiskukta.blogspot.hu

Pipi (Húgom) kedvenc színe a rózsaszín, mi más:) Így hát arra jutottam, hogy rózsaszínnel bevont tortája lesz. Kiskukta igazi céklával színezett, de én bevállaltam azt, hogy fogom a hűtőmben lévő céklabefőttemet, és annak a levéből fogok hozzátenni. Még előtte sosem készítettem fondanttal bevont tortát, színezettet meg mégúgy sem. Én azt mondom, hogy nem lett tökéletes, de elsőre jó. A következő tuti hibátlan lesz:)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Állitólag hűtőben is sokáig eláll, utána már csak mikrózni kell egy kicsit. Viszont nekem nincs mikróm,és elveimből adódóan nem is lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 500 g átszitált porcukrot teszünk egy nagy tálba, a közepébe mélyedést készítünk. Összekeverjük a vizet a céklalével, majd feloldjuk benne a zselatint, vízgőz felett felforrósítjuk, majd ezután tesszük bele a margarint és a mézet, simára keverjük.
  2. Ezt az egészet beleöntjük a mélyedésbe és egy kanál segítségével szépen lassan, apránként elkeverjük benne a cukrot. Amikor már mind a fél kilónyit eldolgoztuk, nagyon nehéz lesz már kevergetni, ezért a többi porcukrot már kézzel dolgozzuk bele, de ugyanúgy csak apránként, nem fog az összes kelleni. Akkor jó, ha már formázható a tésztája, de még ragad a kezünkhöz.
  3. Frissentartó fóliában legalább 6 órára szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk. (Én egy egész éjszakát és egy fél napot hagytam.)
  4. Felhasználás előtt sütőpapíron kinyújtjuk. Ha túl keménynek tűnne, gyúrjuk át margarinos kézzel, nekem nem volt az! Ez a mennyiség bőven elég egy nagyobb torta bevonására is. (A képen oldalon lévő torta lett a végeredmény.)Ha törne a fondant, akkor sok benne a porcukor, próbáljuk meg margarinos kézzel átgyúrni. Viszont ha szakad, akkor túl kevés a porcukor, így gyúrjunk hozzá még, vagy esetleg keményítőt is dolgozhatunk bele!

 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 721
elküldve: 7
receptkönyvben: 377
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fondant, rózsaszín fondant, fondant díszítés torta tetejére

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Niki44
Niki44 / Niki44 Sat, 2014-01-18 09:26

Ha ételfestékkel szeretném meg színezni akkor hogy alakulnak az arányok?

20dynacska
20dynacska Wed, 2013-03-13 10:46

Sziasztok!Úgy tudom hogy akár több hónapig is el áll a fondan a hűtőben.Én igazi cékla levével csináltam,igaz mások voltak az arányok ,de gyönyörű vad rózsaszín lett.

RBrigus
RBrigus Mon, 2013-02-04 13:55

Kedves Mercedes! Érdeklődnék, hogy meddig lehet hűtőben eltartani ezt a fondantot? Előre is köszönöm a választ! További szép napot!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2013-02-04 14:09

Szia!Sajnos pontos időt nem tudok mondani,de állítólag több napig.Én legkésőbb másnap felhasználtam,de akkor is csak szobahőn hagytam.

EperUK
EperUK / EperUK Sun, 2012-10-07 20:09

Kedves Mercedes!
Ismét gyönyörűt alkottál! Gratulálok, nagyon ügyes vagy, és így elsőre, le a kalappal. Én még nem mertem kipróbálni, de ha rászánom magam, tuti a te recepted alapján fogom elkészíteni!
Üdv: Saci

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-10-08 08:21

Szia Saci!Köszönöm szépen:)Eddig én is halogattam,de hát Hugica megmondta,h mit akar,így sok választásom nem volt.Marcipán vs fondant.A fondant győzött.:)Szép napot!Merci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-10-07 18:59

Nemcsak, hogy jó, szerintem elsőre is tökéletes. Gratulálok. Már régóta készülök, de most el is szántam magam a fondant készítésére. Üdvözlettel: Piroska

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-10-08 08:18

Kedves Piroska!Köszönöm szépen!És örvendek,h meghoztam a kedved a fondant elkészítéséhez.Üdv:Mercedes

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-10-07 18:50

Kedves Merci!
Nagyon-nagyon ügyes vagy! Épp ma nézegettem egy fondanreceptet, de nem volt energiám (vagy merszem?) nekiállni, így maradt a csokibevonat a sütimre. :) De nem hagyom annyiban. :)
Szép estét: Éva

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-10-08 08:16

Szia Éva!Én is nagy duzzogva,viszont òriási kiváncsisággal vágtam neki életem első fondantjának.Bonyolultnak hangzik így elolvasva,viszont egyáltalán nem az.Ami nehézséget okozhat az a tészta megfelelő állagának eltalálása,de ha nem sikerül javíthatunk rajta a megadott anyagokkal.Talán ami még egy kicsi türelmet kíván az a porcukor eldolgozása a tésztában.Úgyhogy állj neki bátran,és várom a beszámolòdat,ha elkészítetted.Szép napot:) Merci

466
porcukor 900 g
zselatin 1 ek
margarin 1 ek
méz 2 ek
víz 4 ek
céklalé 2 ek