Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babasüti almából

Babasüti almából
Babasüti almából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finoman szólva elegem lett abból, hogy a 8 hónapos kislányomnak ha kekszet szeretnék adni, akkor meg kéne vegyem a méregdrága boltit. Inkább vadul elkezdtem receptet keresni a kekszhez, ami tej-, tojásfehérje- és cukormentes. Nagy meglepődésemre ilyet viszont nemigen találtam. Így elővettem a védőnőtől kapott hozzátáplálási táblázatomat és elkezdtem kísérletezni a már adható dolgokból. Az eredmény őrület lett :) A picinyem imádja és én is alig bírok ellenállni neki…

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

  • Szilikonos sütőformában, aranyos állatfigurásat is lehet készíteni. Így viszont egy picit tovább kell sütni.
  • 1 éves kor után ízesíthetjük mézzel.
  • Alma helyett banánnal, barackkal vagy céklával is finom.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott almát lereszeljük.
  2. Ehhez az almapéphez jól elkeverve hozzáadjuk a többi hozzávalót: a pár csepp citromlevet, egy pici fahéjat, olivaolajat, a gondosan szétválasztott tojássárgáját (vigyázzunk, ne menjen bele a fehérje), a zabpelyhet és végül a lisztet (fent direkt megfelelő sorrendbe írtam). 
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kis tallérokat formázunk a masszából.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 58 057
elküldve: 37
receptkönyvben: 771
elkészítve: 54/62
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás babakeksz, gyümölcsös babasüti, babakeksz

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

djucus
djucus Thu, 2017-02-23 17:39

Bocsánat ha butaságot kérdezek, de az őrölt zabpehely az zabpehelylisztet jelent? Bárhol, bárhogyan keresek nem találok őrölt zabpelyhet, csak lisztet és zabkorpát :/ köszönöm!

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2017-03-01 13:44

Kedves dJucus! Megmondom őszintén nem tudom hogy a zabpehelyliszt az ugyanaz lenne-e mint a finomra őrölt zabpehely. Én úgy csináltam, hogy vettem sima bolti zabpelyhet (ebből amúgy lehet kapni finomított változatot is, az is jó), ezt beletettem a darálógépbe és egy kicsit átdaráltam. Nem kell hogy teljesen por állagú legyen, csak ne legyen annyira darabos mint az eredeti állaga.

schatzy3000
schatzy3000 Mon, 2015-02-23 23:26

Vannak ezek a boltban kapható, bébimüzlik. Úgyértem, lisztporszerűre őrölt rizs- meg gabonaőrlemény, amit pl tejjel kell összekeverni, és akkor bébipapi lesz belőle. Azt használhatom őrölt zabpehelyként? Van felnőtteknek való zabpehelyem itthon, de szerintem az tuti fulladásveszély :))

u.bridge
bridge / u.bridge Tue, 2015-03-03 13:44

Kedves schatzy3000,
Lehet, hogy az állaga nem pont olyan lesz mintha őrölt zabpehelynek, mert ezek általában ha csak kevés folyadék kerül hozzá, akkor elég sűrűek, kemények lesznek...de egy próbát megér :)

Slymia
Slymia Mon, 2015-01-19 18:12

Helló! Akkor ezek szerint a tojássárgat már lehet adni ebben a korban? Köszönöm!

schatzy3000
schatzy3000 Mon, 2015-02-23 23:22

Lehet, igen, 6 hónap után, a csirkemellet követően. A fehérjével kell egyéves koráig várni. :)

eduneni
eduneni Thu, 2014-03-20 18:22

Kedves Bridge,

Elkészítettem a kekszet a kisfiamnak (most 8 hónapos). Nagyon ízlik neki, csak sajna nem igazán tudja enni még egyedül az állaga miatt. Nagyon puha, és, ha tovább sütöttem, akkor elkezdett barnulni. Szóval nem az a megoldás, ha keményebbre szeretnénk.
A süti állaga összekeverés után szinte folyós volt, ilyennek kell lennie? Mert nekem az volt, és amikor ahhoz a részhez értem, hogy formázzak belőle tallérokat???? Hmmm:-) Végül kanalaztam őket a sütőpapírra.
A receptet köszi, mert tényleg finom, nagyobb lánykámra úgy kellett rászólni, hogy az a picinek van... és még Apának is nagyon ízlett, aki pedig nem édesszájú.
Másik kérdésem lenne, hogy miben érdemes tárolni? Mert eleve dupla adagot készítettem, hogy egy darabig kitartson, de 4. napra, lezárt műanyag edényben elkezdett penészedni.

Köszönöm a segítséget!
Üdv,
Édu

u.bridge
bridge / u.bridge Sun, 2014-05-25 13:10

Kedves Édu,
igen, én is kanállal formáztam a "tallérokat" de azért folyósnak nem kéne lennie a masszának. Szerintem az is befolyásolja az állagát, hogy az alma mennyire lédús, a reszelés után mennyi levet enged. Lehet hogy ezt a levet érdemes egy kicsit leönteni... bár nekem ezzel nem volt gond.
A tárolását nem tudom sajnos, mert eddig nálunk max.2. napig kellett csak tárolni, fóliával lefedtem a kistányért és a hűtőbe raktam.

nihilistahedonista
nihilistahedonista Tue, 2013-03-05 23:34

Szia Bridge!
Elnézést a suta kérdésért, de a KK az kávéskanalat jelent? Ez akkor kevéske keksz ugye? Egy tepsibe bőven elférnek ugye?
Ha túl puhának találom, és a félrenyelés miatt aggódom, és keményebbet szeretnék, akkor jó megoldás lehet ha több lisztet teszek bele?
Végül: Teljes kiőrlésű búzalisztet használhatok?

Köszönöm :)

Zsófi

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2013-03-06 10:42

Szia Zsófi,
Igen a kk, az a kávéskanál, uh. ebből tényleg nem lesz sok, kb. 8 db kis tallér, de ez így is sokáig elég baba-mennyiségekhez nézve :)
Nyugodtan használhatsz teljes kiörlésű lisztet is szerintem, de nemtudom milyen lesz ha több liszttel készíted... Érdemes próbálkozni, de az is lehet hogy elég lenne ha csak egy 5-10 perccel tovább sütöd annyira, hogy csak a teteje nehogy megégjen.
Illetve, minnél vékonyabb tallérokat formázol a sütőpapíron annál jobban átsül. Mert a külseje nem lesz puha csak belül.
Remélem tudtam segíteni! Sok sikert!
Üdv,
bridge

nihilistahedonista
nihilistahedonista Wed, 2013-03-06 21:40

Szia Bridge!

Tényleg nem lett sok, tényleg őrületesen finom, tényleg ízlik a babának is, és tényleg nehéz még magamat is visszafogni :D
Az állagával meg kell barátkoznom, illetve csak tovább kell keresnem, hogy ropogós keksz témában is találjak valami ilyen fincsit, mint ez. :)
Köszi

pemmy
pemmy Wed, 2013-02-06 15:54

Szia! Én elkészítettem ezt a leírásnak megfelelően, de érdeklődöm, hogy ennek ilyen puhának kell lennie, vagy nem sütöttem elég sokáig?

u.bridge
bridge / u.bridge Sat, 2013-02-09 11:44

Szia,
Igen, ez a süti nem lesz kemény. A külső rétege egy kicsit szilárdabb, de belül puha marad.
Szerintem 15-20 perc sütésnél nem kell több, mert csak a tojássárgája miatt kell egy kicsit sütni, hogy az összeálljon.
Én legelőszőr joghurtba csipegetve adtam a babámnak, de mostmár simán majszolja :)

u.bridge
bridge / u.bridge Mon, 2013-01-28 15:17

Kedves ildima,
Ebből a mennyiségből kb. annyi lett amennyit a képen látsz, kb. 8-10 db kis tallér.
Sok sikert és jó étvágyat majd hozzá!
Üdv: bridge

ildima
ildima / ildima Wed, 2013-01-23 16:52

Szeretném megkérdezni, hogy ebből az adagból hány db lesz? Egyébként nagyon szimpatikus receptnek találom és nemsokára el is készítem! Főleg a zabpehely , a fahéj és az alma miatt. Köszönöm!

96
alma 1 db
citromlé 3 csepp
fahéj 1 csipet
olívaolaj 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
zabpehely 2.5 ek
finomliszt 2.5 evőkanál