Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babérleveles krumplifőzelék

Babérleveles krumplifőzelék
Babérleveles krumplifőzelék
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt, mint olyan sok alapdolgot a főzésben, Anyukámtól tanultam. Akkor készítem, ha valami dolog van (befőzés, termény betakarítás a kertben), és nincs idő a főzőcskézésre. Most azért lett ez az ebéd, mert már rég ettük :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült virslivel, fasírttal, de sertéspörkölttel is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk.
  2. Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb 1 dl) higítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne kapja össze.
  4. Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe és ha felfő (pár perc múlva) elzárjuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 143 135
elküldve: 16
receptkönyvben: 591
elkészítve: 91/101
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös krumplifőzelék, krumplifőzelék, tejfölös főzelék burgonyából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tritrek
Lajos / tritrek Sun, 2016-06-12 14:55

Isteni és egyszerű. Mi még bele szoktunk tenni egy egész zöldpaprikát és némi ecetet, de így is finom!

gabamana
gabamana Wed, 2015-03-04 16:04

Köszönöm, igazán jól sikerült recept és leírás, nagyon gusztusos képpel! És a végeredmény itthon is ugyanolyan étvágygerjesztő, igazán finom lett!

sütyike
sütyike Fri, 2012-10-19 20:39

Régebb nálunk is gyakran készült 'pityókafőzelék', ahogy mi mondjuk, de aztán valahogy elfeledkeztünk róla. Ma nem tudtam mit főzzek és ez jutott eszembe. A recepted alapján készült, csak tettem még bele egy pici ecetet a végén. Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána, köszönjük!

293
burgonya 8 közepes db
babérlevél 1 db
2 tk
bors 1 csipet
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál