Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babéros nyúl

Babéros nyúl
Babéros nyúl
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi régi típusú, franciás, krémes különlegesség - tökéletes vasárnapi ebéd!

www.lurpak.com/hu-hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jázminrizzsel vagy fusili tésztával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, rátesszük a fokhagymaszeleteket, és pár perc alatt illatosra-aranybarnára sütjük.
  3. Ha kész, szűrőlapáttal kiemeljük őket, hogy meg ne égjenek. A maradék vajon pár perc alatt megkapatjuk a nyúlcombok mindkét oldalát, majd a húsosabb résszel felfelé hagyjuk az edényben.
  4. Ráöntjük az alaplevet, finoman sózzuk és borsozzuk, visszatesszük bele a fokhagyma háromnegyedét.
  5. Kis lángon, lefedve egy órán át főzzük. Egy óra elteltével beletesszük a babérleveleket, és kb. még egy fél órát főzzük.
  6. Kivesszük a nyúlcombokat, egy tányérra tesszük őket. A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 2 merőkanálnyit z fokhagymás alapléből. Jól elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük az edénybe. Visszahelyezzük a nyúlcombokat, és még egyet rottyantunk rajta.
  7. Elzárjuk alatta a gázt, a combokra helyezzük a kihagyott fokhagymaszeleteket, és a finomra aprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 239
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lurpak

Mióta szakács: 2016.03.01.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyúlcomb babéros-tejfölös mártásban, babéros-tejfölös nyúl

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
nyúlcomb 90 dkg
vaj 8 dkg
alaplé 5 dl
tejföl 2 dl
babérlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 fej
finomliszt 1 púpozott ek