Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfasírt Nagymamától

Babfasírt Nagymamától
Babfasírt Nagymamától
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban készítettem már lencsefasírtot, és mivel volt otthon két konzerv bab, gondoltam kipróbálom így is. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha nem konzerv babból készítjük, akkor előző este a babot áztassuk be, majd másnap reggel főzzük puhára sós vízben.
  2. A leszűrt, átmosott babot, a tojásokat, fűszereket, lisztet, felaprított medvehagymát és annyi zsemlemorzsát amennyit felvesz, összekeverünk, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Az olajat serpenyőben felhevítjük.
  4. A masszából vizes kézzel golyókat formáljuk, majd ezeket ellapítjuk, és forró olajban kisütjük.
  5. Saláta, burgonyapüré vagy főzelék illik hozzá leginkább.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 089
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt babból, babvagdalt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1105
fejtett bab 25 dkg
tojás 2 db
finomliszt 2 evőkanál
medvehagyma 1 csokor
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl