Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfőzelék 2.

Babfőzelék 2.
Babfőzelék 2.
60 perc / főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekeim kedvenc főzeléke. Így pirossan szeretik:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti tehet bele 1-2 ek cukrot, esetleg ecetet. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot feltesszük hideg vízben főni.
  2. Beletesszük a babérlevelet és ízlés szerinti mennyiségű sót.
  3. Fedő alatt puhára fözzük.
  4. A zsíron megpirítjuk a lereszelt fokhagymát, beletesszük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk.
  5. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a pirospaprikát. Ezzel besűrítjük a főzelékünket.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 100 129
elküldve: 8
receptkönyvben: 427
elkészítve: 35/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirospaprikás babfőzelék, főzelék tarkababból

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angyalka_
angyalka_ Wed, 2015-03-25 11:52

Kedves Edit! Az 5 db babérlevél nem sok kicsit a 50 dkg babhoz? A babérlevél nagysága nincs megemlítve, van akkora levél mint egy szilva mag, de van akkora is 5- cm nagyságú is. Nekem kivételesen nem okoz bajt, mert nem mai szakács vagyok, de egy kezdő ha bele tesz 5 db nagy babérlevelet, hát..... nem tudom, hogyan fogják megenni azt a babfőzeléket. További szép napot kívánok. Bocsi, nem kötözködés szempontból írtam.

laraed
Edit / laraed Fri, 2014-03-21 12:16

Nem rossz tényleg csak azt nem tudom hogy , hogy került oda az a mangalica zsír mivel nekem nincs ilyen zsírom. Amióta megváltozott a nosalty egyre többször veszem észre hogy változtattak a recepteken :(( Üdv Edit

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2014-03-21 14:37

Kedves Iaraed!
Elnézést kérünk a hibáért, javítottuk! A kalória- és tápanyagadatok miatt minden receptnél egyenként kell átírni a hozzávalókat, így előfordul, hogy néha hiba csúszik az átírásokba.
Köszönjük a megértésedet és további kellemes sütés-főzést kívánunk!
Kata
NoSalty.hu

laraed
Edit / laraed Sat, 2014-03-22 23:45

El van nézve:)) Nem irigyellek benneteket akkor :)) Jó munkát :) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-02 16:30

Nekünk is bejön ez a főzelék. Én is úgyanígy készítem pirospaprikával,én
szoktam a rántásba egy kisebb fej vöröshagymát is tenni , jó ízt ad neki.

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-02-02 14:05

Kedves Éva ! kíváncsi vagyok , hogy, hogy ízlik pirosan? Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-02 13:22

Kedves Edit! Nekünk is kedvenc, még pirosan nem próbáltam, majd most fogom, ugyanis elmentve.Mi ecettel és tejföllel esszük.Sógornőm cukorral, de ő se pirosan. Nem baj, ami késik, nem múlik.Szép napot!Éva-Anyóca

544
fejtett bab 50 dkg
babérlevél 5 db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 4 evőkanál
sertészsír 3 dkg
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint