Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfőzelék 3.

Babfőzelék 3.
Babfőzelék 3.
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minek állandóan story... finom és kész :).

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Lilahagymával, sült debrecenivel, kemény tojással, sült hússal, sült virslivel, akár pörkölttel fenséges lakoma.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejtett babot bő vízzel (hogy bőven ellepje) odatesszük főni, majd amikor forr, a habot leszedjük róla, és hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, sót, és hagyjuk kb. 40 percig főni. Utána ellenőrizzük, hogy megfőtt-e, ha igen, elkészítjük a rántást.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljük, amikor már üveges, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és mikor érezzük a fokhagyma illatát, megszórjuk liszttel, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát.
  3. A rántást a nagyon forró babhoz apránként hozzákeverjük úgy, hogy csomómentes legyen a főzelék. Egyet forralunk rajta, és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 44 918
elküldve: 4
receptkönyvben: 278
elkészítve: 19/30
Facebookon megjelent: -

szakács

DonLacca

Mióta szakács: 2011.06.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántásos babfőzelék, babfőzelék egyszerűen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

458
fejtett bab 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint