Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfőzelék egészségesen csicseriborsóliszttel

Babfőzelék egészségesen csicseriborsóliszttel
Babfőzelék egészségesen csicseriborsóliszttel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár minimális hozzávaló cserével is lehet az alap ételekből egészséges ebéd. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
  2. Másnap egy fazékba teszünk 1 púpozott evőkanál kókuszzsírt. Rátesszük a csíkokra vágott füstölt szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát. Addig párolgatjuk, míg a vöröshagyma átsül.
  3. Majd rátesszük a leszűrt babot, a fokhagymát és a babérlevelet. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Megvárjuk, amíg a bab megpuhul, majd az edényt lehúzzuk a tűzről.
  4. Egy külön tálkában a tejfölhöz adjuk a lisztet, teszünk hozzá a bab főzővizéből, és alaposan összekeverjük.
  5. A habarást a főzelékhez adjuk, majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicserilisztes babfőzelék, szalonnás fejtettbab-főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
kókuszzsír 1 ek
füstölt szalonna 150 g
fejtett bab 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 3 db
csicseriborsóliszt 2 púpozott ek
tejföl 250 g
1 tk
bors 2 csipet
víz 1 l