Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfőzelék füstölt tarjával

Babfőzelék füstölt tarjával
Babfőzelék füstölt tarjával
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen főztem főzeléket, főleg babot. A hűtőm fagyasztójában lapult a füstölt hús, amire ráakadtam, így aktuális volt ez az étel. Remélem, legalább a hús csábító lesz a férfiaknak. Azelőtt a főzeléket habartam, most kimondottan úgy készítettem, ahogy az én drága édesanyám!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este áztassuk be.
  2. Másnap átöblítjük, felöntjük vízzel, teszünk bele 2-3 babérlevelet, a kakukkfű ágat, sót és a füstölt tarjával együtt puhára főzzük.
  3. Kevés olajon a liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, picit átsütjük vele, majd felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, hogy ne legyen csomós, kivesszük a tarját egy tányérra, a rántást ráöntjük a babra, és sűrűsödésig kevergetjük.
  4. A húst kockára vágjuk, és ezzel tálaljuk.
  5. Pici cukorral és ecettel vagy citromlével ízesítsük.
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 044
elküldve: 3
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fejtett bab főzelék, füstölt tarjás babfőzelék, főzelék fokhagymás rántással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1015
fejtett bab 50 dkg
füstölt-főtt tarja 80 dkg
babérlevél 2 db
1 kávéskanál
főzőtejszín 500 ml
finomliszt 2 dkg
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
ecet 1 ek
cukor 1 csipet
kakukkfű 2 szál
víz 1 l