Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve

Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve
Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Emlékszem, mikor a lányom óvodába járt, és a szülinapján mi is megjelentünk. Éreztem a finom illatokat, ami a konyha felől szállt..... az óvónéni nekem is kért a konyhás nénitől az akkori ebédből, ami babfőzelék volt!! Több év után is emlékszem az ízére, és próbáltam ugyanolyan finomra elkészíteni.....sikerült!!! :-))))

hozzávalók / 3 adag

főzelék

hagymás-paprikás zsír

ajánlat

Mikor a tejfölös habarást készítjük rá, és a főzeléket hígnak találjuk, a tejfölbe keverjünk kis lisztet, amivel  keverjük simára!!

Az ecettel való ízesítést érdemes kipróbálni,mert a nélkül nem olyan az íze!!! Mi chili paprikát is szórunk bele, mert ezzel lesz  teljes!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

főzelék

  1. A babot előtte való nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és hideg vízben a babérlevéllel oda tesszük főlni. Fedővel takarjuk. Kb. 1 óra hossza után fűszerezzük, fokhagymát is beletörjük (kivétel a borsikafű). Mikor érezzük, hogy már elég puha a bab, elkészítjük rá a rántást.
  2. A zsírba apróra belevágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük (nem pirítjuk!), mikor már fonnyadt, hozzáadjuk a lisztet, amit megpirítunk benne. Kevés hideg vízzel feleresztjük, simára keverjük, és a babra öntjük. A tejfölt elkeverjük a babból vett kis folyadékkal, az ecettel, borsikafűvel, és folyamatos keveréssel beleöntjük. Lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk.
  3. Tálalásnál a hagymás zsírral (ki mennyire bőven szereti), megöntözzük, azaz "nyakon öntjük"!! Friss kenyérszelettel kínáljuk. Jó étvágyat!!

hagymás-paprikás zsír

  1. A zsíron kissé megfonnyasztjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a fűszerpaprikát rászórjuk, és a gázról egyből levesszük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 1 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
728 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babfőzelék,rántott babfőzelék,tejfölös babfőzelék,fűszeres babfőzelék,főzelék babból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

531
vörösbab 25 dkg
babérlevél 3 db
víz 3 l
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
teljes kiőrlésű liszt 3 púpozott ek
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
tejföl 2 ek
borsikafű 2 késhegynyi
ecet 8 csepp
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
fűszerpaprika 1 kk