Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfőzelék szárított vargányával

Babfőzelék szárított vargányával
Babfőzelék szárított vargányával
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hüvelyesek főzésekor mindig a főzési idő vége felé tegyük a sót az ételbe, mert az amúgy lassítja a folyamatot. Ne tegyünk szódabikarbónát a vízbe, mert bár gyorsabban megfő az étel, a lúgosítás miatt sok értékes vitamin elpusztul.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Amikor forrni kezd, leszedjük a hirtelen keletkezett habot. Beletesszük a babérlevelet, reszelt fokhagymát, kakukkfüvet és az apróra vágott vargányát, és fedő alatt puhára főzzük. Csak akkor sózzuk, amikor már félig megfőtt a bab. (Ha még keletkezik hab a tetején, leszedjük.)
  3. Kiszedünk egy merőkanálnyi adagot, leturmixoljuk a tejföllel, és ezzel sűrítjük.
  4. Belekeverjük a friss hagymát, és kész.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 278
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babfőzelék szárított vargányával és újhagymával, tejfölös babfőzelék vargányával, gyöngybabfőzelék újhagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-02-08 13:28

Örülök, remélem ízleni is fog!
Tejföl helyett tejszínnel is nagyon finom, csak úgy kicsit talán túl már sok a jóból :)

1078
gyöngybab 50 dkg
babérlevél 1 db
vargánya gomba 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 tk
újhagyma 5 db
tejföl 2 dl