Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás 3. - rántás nélkül

Babgulyás 3. - rántás nélkül
Babgulyás 3. - rántás nélkül
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi így, rántás nélkül, szeretjük a babgulyást. Mire megfő, addigra úgyis sűrűsödik egy kicsit,  főleg, hogy a csipetkét jól megszórom lisztel, hogy amíg áll, ne tepadjon össze. Az egészet beleöntöm a levesbe. Így egy kis liszt mégis kerül bele. :)

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

A víz mennyisége tetszés szerinti, mert van aki sűrűbben szereti, van aki  hígabban. Friss kenyérrel az igazi. Fogyókúrázóknak messziről kerülendő. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a zsíron.
  2. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a kockára vágott húst rátesszük.
  3. Jól átkeverjük, viszatesszük a tűzre és fehéredésig pirítjuk.
  4. Felöntjük pici vízzel és a megmosott babot hozzákeverjük.
  5. Beletesszük az ételízesítőt, pici borsot, pici sót, és kb. 10 percig főzzük.
  6. Ekkor meleg vízzel felöntjük, beletesszük a felkockázott füstölt húst, a száraz paprikát, és lassú tűzön kb. 1 óráig főzzük.
  7. Amikor a bab már majdnem puha, a tetszés szerint felvágott zöldségeket beletesszük, utána fűszerezünk, ha kell és megszórjuk szárított petrezselyemzölddel.
  8. A tojásból, lisztből és pici sóból csipetkét csinálunk, és a kolbászkarikákkal együtt beletesszük a levesbe és készre főzzük kb. 5 perc alatt.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 86 253
elküldve: 7
receptkönyvben: 210
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babgulyás, ahogy én készítem

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2017-04-08 12:41

Válogattam, ma ezt készítettem el, mondjuk nem volt szárított paprikám, de megoldottam
Kösz a receptet, finom volt
Ja és nem csipetke volt benne

apus112
apus112 Sun, 2012-11-04 11:04

Én már gyerek korom óta sütök főzök,nagyon szeretem ezt az oldalt kisegit olvasgagatom a hozzászólásokat sok debil van, Tarackos mikor voltál orvosnál ?ideje volna

radica947
radica947 Mon, 2012-07-16 13:38

Kedves Reku, én vállalom a fikázást, és felteszem a "szerintem" tökéletes babgulyás receptjét. Május végén készítettem utolsó alkalommal /de nem utoljára/ a szülinapomra összegyűlt vendégsereg tiszteletére.
1 kg marhalábszár, 1 kg csülök, 1 kg tarkabab, 5 db méretes vöröshagyma, fél kg sárgarépa, zöldség, zeller, 2 fej fokhagyma, 2 evőkanál /saját/ zöldséges ételízesitő, 2 ek. Saját paprikakrém, ezek után só már nem kellett bele. Gondolom a leírással nem kell fárasszak senkit, mindenki tudja mi mi után következik. Betétnek csipetke helyett apró, kb 2Ftos nagyságú krumpligombócokat főztem bele. Kicsit macerás, de a vendégek /15 fő/ arcát elnézve megérte! Levezetésnek túrós táska és töpörtyűs pogácsa volt, nem kell mondanom, a végére mindenki megfeküdt. Sajnos fényképezős telefont csak utána kaptam, még tanulni kell a számítógépre tevést, de majd nemsokára!!! És most várom a hozzászólásokat, remélem utálkozni senki nem fog, mindenkinek jó főzőcskézést kivánok szeretettel Icamama

Reku88
Reku88 Wed, 2012-03-28 09:48

Hát, furák vagytok. Jó ideje olvasgatom már a különféle receptek alatti hozzászólásokat, mert értelmes javaslatok, észrevételek vannak bennük. Most gulyásreceptet kerestem, és az összes recept alatt csak olyan hozzászólásokat látok, ahol egymás torkának ugranak az emberek. Ha valaki olyan okos, tegyen fel egy saját, tökéletes receptet, ne a másikét fikázza már!

laraed
Edit / laraed Wed, 2012-03-28 21:03

Kedves Reku 88 ! Nem kell foglalkozni a "fikázókkal" :))) Ma pont ezt a levest főztem , és mondhatom nagyon jó lett . Nyugodtan próbáld ki :))) Üdv Edit

csirpi
csirpi Tue, 2012-02-28 11:34

Szerintem jó recept,tök mindegy ki mit ír.Ez az oldal nem arra van,hogy fikázzuk egymást.Én pl. nem tudok főzni,de így ha megnézem bármit megtudok,és ez számít.Most el is kezdem,ha elrontom így jártam :D

gyurlaci
gyurlaci Sun, 2012-02-05 16:20

Tökéletes recept.
Nem trollkodás, de a "rántás nélkül" kitétel felesleges.
Írhattad volna hogy méz és mandula nélkül.:-)
Vannak akik berántják, és(vagy) tesznek bele füstölt húst is.
Ettem már olyat is, nagyon finom volt.
De az nem babgulyás!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-01-20 18:57

Kedves Babar-G!Miért vonod kétségbe amit írtam.Én sem vonom kétségbe a Te szellemi színvonalad ami ugye mindenkinek világosan kiderül a hozzászólásaidból.Csak mellesleg megjegyezném,hogy Tőled sem láttam még receptet.

Üdv:Tarackos

laraed
Edit / laraed Wed, 2012-01-11 14:38

Kedves Tarackos! Nekem van saját készítésű ételízesítőm ami csak szárított zöldségekből van . Azt használok bele. abba semmi tartósítószer nincs. Üdv Edit

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-01-20 07:44

Kedves Edit!Nyilván nem a házi tartósítószer nélküli ételízesítődet kritizáltam,csak ez nem derült ki a receptedből amivel egyébként semmi bajom,mert jó.

Üdv:Tarackos

laraed
Edit / laraed Fri, 2012-01-20 21:53

Kedves Tarackos ! Nem ördögtől való a bolti ételízesítő sem :)) Valamitől csak meg kell halni:))))))))))))))))))) 100 évesen :))))))))))))))))))))))))))))))))Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-01-21 15:29

Mert akkor nem jutok a menybe????? :)))))))))))))))))))))))))) Így se :))))))))))))))))))

Babar-G
Babar-G / Babar-G Thu, 2012-01-19 21:04

@Tarackos!
Jártatod a .... de egyetlen egy recepted nincs..;)
Nem kell mindenbe beleugatni..;),,ha nem tetszik a recept akkor nem kell leszólni főleg okoskodni aki egyetlen egy receptet sem osztott meg..az összes hozzászólásod "lenéző" ..:S felesleges trollkodni..viszont tovább lehet lépni..;)

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-01-20 07:41

A hozzászólásoddal magadat minősíted.Ha vetted volna a fáradtságot és jobban megnéznéd a hozzászólásaimat nagyon sok dícsérő véleményt is találnál.Ez egy közösségi oldal,tehát véleményt mindenki mondhat.Nem Te fogod eldönteni,hogy ki,mikor,és milyen hozzászólást tesz fel.Ahhoz,hogy kritikát mondjak egy étel elkészítési módjáról nem szükséges nekem is recepteket feltenni.50 éve főzök napi rendszerességgel,hidd el,hogy némi fogalmam van a dolgokról.

Babar-G
Babar-G / Babar-G Fri, 2012-01-20 18:42

Persze 50éve főzöl napi szinten ..-ekkora kamut...;)
Igy van azt írsz amit akarsz..tehát ez minden felhasználóra vonatkozik..azaz én is azt kommentelek és úgy ahogy akarok..;) TROLL

790
marhahús 1 kg
füstölt szalonna 30 dkg
kolbász 10 dkg
fejtett bab 25 dkg
sertészsír 5 dkg
sárgarépa 5 db
fehérrépa 3 db
zeller 1 db
burgonya 3 db
zöldpaprika 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
paprika 4 db
víz 1.5 l
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
1 csipet