Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás ahogy VBalu készíti

Babgulyás ahogy VBalu készíti
Babgulyás ahogy VBalu készíti
300 perc / előkészület: 60 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is kerestem valami finom magyaros ételt, és végül a saját elkészítésű borgács babgulyás tetszett meg. Sok  videót néztem meg, és saját tapasztalataimat is hozzátettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés:

  1. Előző este beáztatjuk a babot egy tálba.
  2. Apró kockákra vágjuk a a hagymát, vékony karikákra a fokhagymát, mangalica szalonnát gerezdekre vágjuk.
  3. Kolbászt karikákra, marhahúst és füstölt tarját apró kockákra, sertéshúst közepes kockákra vágjuk.
  4. Paprikákat apró kockákra csuma nélkül és paradicsomot kettévágjuk.
  5. Bugonyát közepes kockákra vágjuk, majd beáztatjuk vízbe.
  6. Zellert megtisztítjuk, a zeller zsenge levelét fehér cérnával megkötjük, a zellert megpucoljuk, és 2-3 ba vágjuk.
  7. Sárgarépát karikákra vágjuk.

Főzés

  1. Bogrács oldalát sertészsírral kikenjük, s beletesszük a szalonnát, feltesszük a tűzre. Megvárjuk, hogy pörcök jelenjenek meg. Érzékeny gyomrúaknak kivesszük a szallona pörcöket.
  2. A hagymát (fokhagymástúl) beletesszük, megsütjük.
  3. Beletesszük a marhahúst, a füstölt húst és a kolbászt.
  4. Amikor már hirtelen megsültek a húsok, beletesszük a paradicsomot és a paprikákat.
  5. Amikor már lecsós állag jelenik meg, beletesszük a sertéshúst, és majdnem kész pörkölt alapot sütünk, vigyázzunk, hogy 5-10 percenként óvatosan kavarjuk meg, és ha lefőtt a lé, akkor víz hozzáadásával pótoljuk a lefőtt lét. Vigyázzunk, hogy egyszerre ne sokat tegyünk bele, mert túlhűl a pörkölt alap.
  6. Amikor már a pörkölt alap elkészült, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, húsleves kockát. Megfűszerezzük ízlés szerint, vigyázzunk a sóra a füstölt hús miatt. Folyamatosan kóstoljuk az alaplevet, hogy ne legyen sós, túl fűszeres.
  7. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zeller gyökeret.
  8. Előmelegített kb. 30 percig főzött babot beletesszük, majd folyamatosan 5-10 percenként kóstoljuk, és kavargatjuk.
  9. Amikor a bab már jól feldagadt, és már majdnem jó, hozzátesszük a burgonyát és az összecsomózott zeller levelet, és az esetleges lefőtt vizet pótoljuk.
  10. Legvégén hozzátesszük a házi száraz tarhonyát. A bográcsozás alatt folyamatosan ügyeljünk az egyenletes tűzre, és folyamatosan rakjunk rá, ahogy leégett a fa.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 153
elküldve: 10
receptkönyvben: 81
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VBalu987

Mióta szakács: 2012.07.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

bogrács paraszt babgulyás Balu módra, bográcsgulyás, babgulyás gazdagon bográcsban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Fri, 2013-06-14 17:04

Ennyi finom hozzávaló mellett a húsleveskocka és az ételízesítő teljesen felesleges.

1898
sertéscomb 1 kg
marhalapocka 15 dkg
parasztkolbász 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 5 db
ételízesítő 1 teáskanál
tarhonya 20 dkg
vöröshagyma 3 kis db
fokhagyma 6 gerezd
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 3 nagy db
paradicsom 2 db
paprika 2 közepes db
füstölt tarja 15 dkg
mangalica szalonna 8 dkg
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
fejtett bab 80 dkg
hegyes erős paprika 1 közepes db
zellerlevél 1 db