Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás Anett konyhájából

Babgulyás Anett konyhájából
Babgulyás Anett konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A babgulyás mellé pogácsát szoktam sütni, nagyon laktató étel, inkább főtt füstölt csülköt szoktam beletenni, de most a füstölt ízt helyettesítettem házi szalonnával és kolbásszal. Nagyon jó lett a végeredmény!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpirítjuk, a szalonnát is apró kockákra vágjuk, és pirítjuk kicsit. Hozzáadjuk a répát, a zöldséget, a kolbászt, majd felengedjük bőven vízzel, és puhára főzzük a húst. Menet közben ízesítjük egy kávéskanál ételízesítővel, sóval.
  2. Ha a hús már puha, mehet bele a krumpli is (én konzerv babot használok, az már kész, csak a végén teszem hozzá, amikor a csipetkét is, mert az pár perc alatt megfő). Ha nagyon sűrű lenne, tegyünk hozzá még vizet. Hogyha sima babot használunk, előző este áztassuk be vízbe, és a hússal egyszerre tegyük fel főni. (Frissen vágott petrezselymet is szoktam beletenni, amikor van itthon.)
  3. Csipetkét 1 tojásból és egy nagy csipet sóból készítünk, annyi liszttel, amennyit felvesz és csipkedhető lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 176
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshúsos babgulyás, húsos-babos egytálétel, húsos bab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

754
sertéscomb 0.5 kg
vörösbab 40 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 2 db
füstölt szalonna 10 dkg
parasztkolbász 20 dkg
víz 1 l
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 10 dkg