Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás bográcsban ahogy A'la Atya készíti

Babgulyás bográcsban ahogy A'la Atya készíti
Babgulyás bográcsban ahogy A'la Atya készíti
230 perc / előkészület: 20 perc főzés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész egy babfőző versennyel indult. Még három évvel ezelőtt... Azóta minden évben részt veszünk. A csapat neve is évekkel ezelőtt kialakult már. "Babfőzők" lettünk, de hogy könnyebben kiejthető legyen "Bafffőzők"-re módosítottuk... Igen, vannak olyan szavaink, melyeket három f-el könnyebb ejteni (nafffiú, nafffény... bafffőzés). A pihent agy igen sokra képes. Szóval a verseny. Idén ezzel a kiváló babgulyással neveztünk. Ízes, fűszeres, tartalmas, nem a megszokott csülkös bab... Igazi társasági étel nyári bográcsozáshoz, barátokhoz!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tálaljuk friss fehér kenyérrel, száraz, testes vörösborral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott szalonnát az üres bográcsban megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd pár perc párolás után jöhet a marhalábszár. Erős tűzön pirítjuk, pörköljük egészen addig, míg kifehéredik, enyhén barnássá válik a hús. Ekkor rádobjuk a paradicsomot is. Hozzáadunk annyi vizet, hogy éppen ellepje, és 1 órán át főzzük.
  2. Ekkor hozzáadjuk az előző este beáztatott babot, melyről természetesen leöntjük az áztató vizet. Mindig csak annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje az ételt. Forrás után fűszerezzük sóval, borssal, adjuk hozzá a cayenne borsot, a babérlevelet és a majoranna felét. Főzzük tovább egy órán át. A beáztatott bab főzési ideje 2,5 óra. Ezt tartsuk szem előtt.
  3. A feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, zellert adjuk az ételhez úgy, hogy legyen 1,5 órája főni.
  4. A főzés utolsó fázisaként, 1 óra elteltével adjuk az ételhez a fűszerpaprikát, a maradék majorannát és a bort. Főzzük készre, ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 51 129
elküldve: 8
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bográcsos babgulyás, babgulyás sok zöldséggel, fűszeres babgulyás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csabi57
Csabi57 Mon, 2016-01-04 21:31

Gratulálok!
Nincs fakszni - tökéletes alapanyag összeállítás.
Ez az igazi BABGULYÁS ! ( olaj nélkül ! ) Magyarosan!
További szép napot.
Molnár Csaba

844
marhalábszár 2 kg
fejtett bab 1 kg
vöröshagyma 5 közepes db
tv paprika 2 közepes db
paradicsom 5 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 5 közepes db
zeller 1 kis db
1 ek
bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 3 teáskanál
hegyes erős paprika 1 közepes db
majoranna 1 kk
cayenne bors 1 csipet
petrezselyem 5 szál
víz 2 l
vörösbor 5 dl
fokhagyma 5 gerezd
babérlevél 5 db
füstölt szalonna 20 dkg