Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás csipetkével

Babgulyás csipetkével
Babgulyás csipetkével
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi így készítjük, és nagyon szeretjük. Olcsó, egyszerű és finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss fehérkenyérrel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apró kockákra vágjuk és az olajon kb. 10 perc alatt üvegesre pároljuk. A húst kicsi kockákra vágjuk, hogy minél hamarabb megfőljön. A hagymához adjuk, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
  3. Miután felforrt, fűszerezzük pár babérlevéllel és felöntjük kb. 1-1,5 l vízzel. A szalonnát is ekkor adhatjuk hozzá.
  4. Amikor a hús már majdnem megpuhult, a karikára vágott zöldségeket is a levesbe tesszük, és együtt főzzük tovább. Az ízesítőket itt használjuk: ízlés szerint só, bors, ételízesítő, fokhagymakrém, gulyáskrém mehet bele. A levest kb. 2,5 literre kiegészítjük, és ha elfő, pótoljuk.
  5. Amíg a zöldségek főnek, elkészítjük a csipetkét. A lisztet egy nagy tojással és kevés sóval tésztává gyúrjuk. Amint összeáll, pihentetjük. Ha a zöldségek készre főttek, belecsipkedjük a gulyásba, és többször átkeverjük.
  6. A konzerv babnak leöntjük a levét, átmossuk, és a leveshez adjuk. Erős Pistával ízlés szerint csípőssé tehetjük a gulyást. A kívánt ízhatás elérése érdekében ajánlatos többször megkóstolni és aszerint fűszerezni! Az egészet még pár percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
  7. A durvára vágott petrezselymet azután dobjuk a levesbe, miután lekapcsoltuk a tűzhelyet, hogy ne veszítsen sokat a vitamintartalmából.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 106 650
elküldve: 16
receptkönyvben: 275
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshúsos babgulyás, csipetkés babgulyás, füstölt szalonnás babgulyás

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monesz72
monesz72 Thu, 2014-04-24 23:38

Szia! Tarackossal értek egyet ez nem babgulyás!!! Lehet, hogy nagyon finom, de akkor legyen inkább " Babgulyás átgondolva" vagy valami hasonló. Akkor tudom, hogy mit várhatok.

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Mon, 2012-05-21 13:11

Szia Sandrine ! Nagyon gyorsan elkészíthető a recepted, nagyon finom volt ! A család visszatapsolta, máskor is elkészítem , azaz a "köszönő viszony" megmarad :)

Sandrine
Sandrine / Sandrine Thu, 2012-05-10 08:09

Kedves Tarackos!
Nem írtam, hogy ez egy autentikus babgulyás lenne. Tudom, hogy az marhahúsból készül, köszönöm a kioktatást. Aki olyat szeretne, nyilván nem ezt a receptet választja. Mi így készítjük, és így hívjuk. Ahány ház, annyi szokás.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-05-10 06:29

A babgulyás marhahúsból készül.Nem teszünk bele babkonzervet,fokhagymakrémet,erős pistát,ételízesítőt és főleg nem olajjal készítjük.Ez a recept köszönő viszonyban sincs a babgulyással.

1052
sertéslapocka 0.5 kg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
vörösbab 400 g
sárgarépa 6 db
fehérrépa 3 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 kávéskanál
gulyáskrém 1 kávéskanál
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
víz 2.5 l