Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás Gabimami konyhájából

Babgulyás Gabimami konyhájából
Babgulyás Gabimami konyhájából
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig sokan talán ezt a módszert nem ismerték, én nagyon sokszor így készítem, főleg, ha van sonkalém vagy csülöklém. A családom boldog, mikor ezzel a módszerrel készül, mert finom, pikáns ízt ad neki.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

Házibulikra, hétköznapokra és hétvégi ebédnek is tudom ajánlani!

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítése

  1. A babot előtte nap beáztatjuk, hogy egy éjszakát ázzon.
  2. Majd a húst megmossuk, szárazra töröljük, és apró kockára vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy 3 literes lábosba tesszük az étolaj hozzáadásával, és kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pároljuk a hagymákkal együtt.
  3. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, az oregánót, a sót, a megtisztított és vékony karikára szeletelt sárgarépát. Ezután jól összekeverjük, hozzáadjuk az áztatott babot, majd a csülöklét és a vizet ráöntjük, és fedő alatt, 1-2 szeri keveréssel, közepes lángon puhára főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a ketchupot, a zöldség zöldjét (ha nincs friss, akkor szárított is jó bele), és lassú tűznél főzzük tovább.
  4. Míg a babgulyásunk fő, közben elkészítjük a galuskának valót. Összekeverjük a hozzávalókat, és a megfőtt levesbe egy kiskanál segítségével, kis darabokban beleszaggatjuk.
  5. Még 15 percig főzzük, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 350 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 937
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babgulyás sonkaléből, babgulyás nokedlival, babos egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

404
fejtett bab 20 dkg
sertéslapocka 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
sárgarépa 2 közepes db
ketchup 2 ek
sonkalé 1.5 l
víz 0.5 l
petrezselyem 4 szál
ételízesítő 1 kávéskanál
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
víz 4 evőkanál
szódabikarbóna 1 csipet