Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás janettaylor konyhájából

Babgulyás janettaylor konyhájából
Babgulyás janettaylor konyhájából
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak a gulyás!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tarkababunkat beáztatjuk egy éjszakára.
  2. A vöröshagymát aprítsuk, míg a fokhagymát pucolás után hagyjuk egészben. A többi zöldséget vágjuk kb. egységes darabokra, míg a húst kockákra.
  3. Fonnyasszuk meg a hagymát a zsiradékon, amikor már szép üveges, adjuk hozzá a húst, a paprikát, a paradicsomot a kömény társaságában. Pirítsuk fehéredésig, és adagoljuk hozzá a fűszerpaprikát is, majd öntsük fel jól vízzel. A csokor petrezselymet kössük össze, az egész darab fokhagymát, a szemes borsot és a babérleveleket tegyük teatojásba, és szintén rakjuk bele a lébe. Sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint, plusz tegyük hozzá a megmaradt zöldségeket is. Alacsony lángon főzzük össze.
  4. Egy másik lábasban főzzük félkeményre a babot, majd öntsük le róla a vizet,és adjuk hozzá a már majdnem kész levesünkhöz. Ezután egy jó 20 perc. és már készen is van a kiadós étek.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 232
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babos gulyás, marhagulyás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
marhahús 60 dkg
fejtett bab 40 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 60 dkg
sárgarépa 4 közepes db
zeller 1 kis db
fehérrépa 2 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 3 db
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
fekete bors 5 szem
fűszerpaprika 2 teáskanál
sertészsír 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 l