Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás Katrin konyhájából

Babgulyás Katrin konyhájából
Babgulyás Katrin konyhájából
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a bablevest, mert nagyon tartalmas leves. Utána csak valamilyen tésztát vagy derelyét, szilvás gombócot szoktam készíteni. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot.
  2. Másnap a babot egy lábasba rakjuk, felöntjük 2 ujjnyira vízzel, s kb. 20 percet főzzük. Ha letelt a 20 perc, akkor leöntjük róla a vizet, mivel nagyon puffasztó étel, de így nem fog annyira puffasztani, főleg, hogy majd rakunk bele borsikafüvet is.
  3. Eközben a húst felkockázzuk, majd a krumplit, a zöldséget és a répát is megpucoljuk, s felkarikázzuk.
  4. A kuktába beleöntjük az étolajat, beleszórjuk az apró kockára összevágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, s kicsit megsózzuk, mert akkor nem fog odaégni a hagyma, s kevergetjük. Ha üvegesre dinsztelődött, akkor belerakjuk a húskockákat, s kevergetjük addig, amíg minden oldala megpárolódik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, majd rászórjuk a répát, zöldséget, kockára vágott krumplit, az összevágott paprikát és paradicsomot. Jól átkeverjük, s beleszórjuk a babot, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
  5. Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a borsikafüvet, a babérlevelet. Jól átkeverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
  6. Ha igen, akkor rátesszük a fedőt, s nagy lángon addig főzzük, amíg elkezd sisteregni, ekkor levesszük a gázt kis lángra, s kb. 1 órát főzzük. Az én kuktám már nagyon régi, de aránylag új kuktában biztos sokkal hamarább megfő a hús és a bab is.
  7. Ha letelt az 1 óra, akkor félrehúzzuk a kuktát, s ha már lehet, akkor levesszük a tetejét, s megkóstoljuk. Ha puhának tűnik és elég sós, akkor a galuskát beleszaggatjuk, s még kb. 10 percig forraljuk nagy lángon, néha megkevergetjük. Utána ízlés szerint ecetet öntünk bele. Elzárjuk alatta a gázt, s rászórjuk a levesre a petrezselyem zöldjét. El is készült a levesünk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 2 199
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

csülkös gulyás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

454
sertéscsülök 50 dkg
vörösbab 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 2 db
babérlevél 2 db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
borsikafű 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 1 szál
ecet 1 ek
1 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
víz 15 dl