Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás Marcsisef konyhájából

Babgulyás Marcsisef konyhájából
Babgulyás Marcsisef konyhájából
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvence.

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg tarkabab
  • 2 db kisebb burgonya
  • 1 szál petrezselyem
  • pár szál petrezselyemzöld
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 szem egész bors
  • 1 csipet majoranna
  • 1 csipet egész kömény
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom

Csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • liszt

 

ajánlat

Friss  kenyérrel vagy pogácsával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a  szintén apróra vágott vöröshagymát szalma sárgára dinszteljük, félrehúzzuk, és beletesszük az őrölt paprikát, megkeverjük. 
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst , összekeverjük, és fehéredésig pirítjuk. 
  3. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a húst, befűszerezzük (só, egész bors, stb.). Fedő alatt kb. 1/2 órát pároljuk, majd az előző nap megmosott, és beáztatott babot hozzáadjuk az áztató lével együtt. 
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk. Ha a  hús már félig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a burgonya kivételével (az majd egy fél óra múlva kerül bele). 
  5. Felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, akkor belecsipkedjük a csipetkét. Készre főzzük.

  • elkészítettem: 125 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 67 601
elküldve: 10
receptkönyvben: 262
elkészítve: 25/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

babgulyás, babgulyás marhalábszárból, babgulyás gazdagon

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fishers
fishers Sat, 2014-06-14 10:37

Ma ismét elkészítettem, ez valami fantasztikus! Örök hála érte!

fishers
fishers Thu, 2012-05-10 12:27

Kedves Marcsisef
A krumplit kifelejtettem a gulyásból, de így is isteni lett! Köszönöm!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-05-10 20:43

Kedves fishers!
Örülök, hogy örömet okozhattam!
A krumplit ne sajnáld attól úgy is csak az ember lába izzad.
További szép estét kívánok!
Üdv: Marcsi

gina13
gina13 Fri, 2012-03-23 18:27

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy rántást nem kell rárakni?
Nagyon guszta a levesed.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-03-23 20:12

Kedves gina13!
A babgulyásba nem teszek rántást, bablevesbe viszont igen.
Köszönöm az elismerésedet!
Üdv: Marcsi

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Sun, 2012-02-19 20:10

Kedves Marcsisef....
Megcsináltam tegnap ahogy írtam előzőleg....Nagyon jóóóóóó lett...Mindenkinek ízlett, ezentúl csak ezt a receptet fogom készíteni amikor erre az étlere vágyom... Minden elismerésem...Köszönöm neked...
Zsanett

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-02-19 20:38

Kedves Zsanett!
Izgultam érted a hétvégén, hogy némely hozzávaló hiányában igazi magyaros étellel tudd
jó lakatni szép számú vendég sereged. Nagy kő esett le a szívemről, olvasván sikeredet.
Itália mely részén élsz, és ott milyen helyi étel specialitások vannak?
Üdv: Marcsi

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Wed, 2012-02-22 14:14

Szia
Firenzétől lakom kb. 10 km-re, Pratoban....( Toscana ) Rengeteg finom ételük van, elöbb utóbb rászánom magam és teszek fel recepteket, csak mire arra kerülne a sor, hogy fényképezzek általában már az asztalnál ülünk.... Hát igen, nem egyszerű... De megígérem kezdek feltenni itteni recepteket amiket nagyon szeretek és valóban finomak is.... az egyik kedvencem pl. (bistecca alla fiorentina ) de nagyon sok finom tészta ételük van, illetve ragúk ami általában majdnem mindig paradicsomos.... ennek ellenére teljesen különbözőek... Idelye, hogy fotózzak.... :))))
Zsanett

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Mon, 2012-02-13 12:53

Szia...
Hétvégére vendégeim lesznek és mivel nem élek Mo-on, így valami igazi magyar ételt szeretnék készíteni és a Te babgulyásodat választottam ki.... Remélem ízleni fog mindenkinek, de mindenképpen beszámolok róla... Sajnos petrezselymet nem tudok beletenni mivel itt nincs de pótolom zellerrel...
Üdv Zsanett

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-02-13 16:31

Kedves Zsanett
Nagyon örülök, jól választottál!
Petrezselyem gyökér nincs a Taljánoknál?
Ha nincs, ne pótold zellerrel hiszen az úgy is kerül bele. Inkább egy burgonyával többet tegyél bele, nehogy túltengjen benne zeller.
Ha petrezselyem zöldre gondoltál, azt nyugodtan helyettesítheted zeller zöldjével.
Ha bármit segíthetek írj nyugodtan. Holnap kerül fel a kelt almásom, amit jó szívvel ajánlok a leves után!
Üdv. Marcsi

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Wed, 2012-05-02 23:53

Szia Marcsisef
Holnap megint lesznek vendégeim most másik társaság és ismét készítem a levest... Ami jó, hogy voltak nálam barátaim Mo-ról, és hozattam mindent amit itt nem lehet kapni. Szóval most tényleg el tudom készíteni minden hozzávalóval. Bár múltkor is nagyon jó lett de most, hogy minden van hozzá biztosan az igazi lesz... Gondoltam megosztom veled. Szóval holnap gulyás.... :))
Zsanett

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Sat, 2012-02-18 01:31

Szia Marcsi....
Sajnos nincs náluk petrezselyem gyökér, csak a zöldje...Ráadásul körbejártam az összes boltot, most nem találok zellert sem....szokás szerint amikor kell nincs sehol...Na sebaj, majd petrezselyem zölddel helyettesítem...Remélem jó lesz, minden mást már megvettem. Mindenképpen beszámolok róla, hogy milyen lett. 18 főre főzöm, jó lenne bográcsban de ez nem lehetséges...Vasárnap írok milyen lett...Köszönöm a válaszodat...
Zsanett

Gaboapo
Gabooapo / Gaboapo Thu, 2012-02-02 13:07

Kedves MS!
a megfelelő mennyiségű víz jelen esetben úgy másfél liter, vagy csak 1?

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-04-23 12:00

Kedves Gaboapo!
Az attól függ, hogy bezöldségelés után mennyire sűrű,illetve a tészta belerakása után számítani kell arra, hogy még sűrűsödik. Legfőbb szempont, ki milyen sűrűen szereti az ilyen tartalmas leveseket.
Ahogy a képen látható mi a "vastagabb" fajtáját imádjuk.
Üdv: Marcsi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-01-30 19:10

Kedves Anci!
Köszönöm az elismerésedet!
Igen a szívem- lelkem is benne van ebbe a levesbe persze az mellett sok- sok finomság!
Kellemes hetet kívánok!
Marcsi