Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás marhalábszárból

Babgulyás marhalábszárból
Babgulyás marhalábszárból
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvenc étele, már jó ideje nem főztem, így ma ez lett az ebéd. Tarkababbal szeretjük, de ma idő miatt fehér babkonzervből készült. Így is nagyon finom lett!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Füstölt kolbászt, szalonnát is tehetünk bele, de nagyon finom csülökkel is! Mi tarkababbal imádjuk, de most fehér babbal készült. Időt spóroltam a konzervvel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha szárított babból készítjük a legjobb este beáztatni, és másnap megfőzni külön fazékban.
  2. A vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés sóval olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és 3 ek vizet adunk hozzá. Letakarva pár percig pároljuk, amíg a víz el nem párolog, majd zsírjára nem sül.
  3. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott húst. Sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. Felöntjük vízzel és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott burgonyát, a babot, és készre főzzük. A vizet szükség szerint pótoljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 315
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babgulyás, marhahúsos babgulyás, babos-húsos egytálétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2015-02-07 10:09

gratula, jó, megcsináltam, mindenkinek ízlett, de én még tettem bele egy kuktában főtt füstölt sertéslábat, a főzőlével együtt
üdv: Ticcsi

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-02-07 12:50

Örülök,hogy ízlett, amit +-ba hozzáadtál , attól még finomabb lehet!!
Üdvözlettel,Helena

699
marhalábszár 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 teáskanál
paradicsom 2 közepes db
tv paprika 2 közepes db
víz 1.5 dl
majoranna 2 kk
fokhagyma 4 gerezd
fejtett bab 30 dkg
burgonya 3 közepes db