Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás pulykacombból

Babgulyás pulykacombból
Babgulyás pulykacombból
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a gulyáslevest. Frissen kisült pogácsával vagy tönkölykenyérrel még finomabb.:)

hozzávalók / 4 adag

Gulyáshoz

Galuskához

ajánlat

Én kuktafazékban szoktam főzni. Sokkal gyorsabb, omlósabb lesz a hús, és sokkal jobban "összeérnek" az ízek. Természetesen ha kuktában főzzük, a főzési idő lerövidül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, megfuttatjuk az olajon, majd összepirítjuk a felkockázott pulykacombbal. Fűszerezzük (a majoránnát csak a végén adjuk hozzá), majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük, amíg már majdnem megpuhult a hús.
  2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és öntünk rá még egy kis vizet, fűszerezzük, ha szükséges, és tovább fűzzük.
  3. Ha már a burgonya is megfőtt, hozzáadjuk a babkonzervet a levével együtt. Ha szükséges, önthetünk még hozzá vizet, illetve még fűszerezhetjük.
  4. Kikeverjük a galuskát, és beleszaggatjuk a levesbe, végül megszórjuk majoránnával. Ha a galuskák feljönnek a tetejére, elkészült a levesünk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykagulyás, pulykahúsos gulyásleves, gulasch

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Tue, 2013-06-18 11:36

Kevesebb szörnyű receptet olvastam itt a nosaltyn (pedig van bőven) mint ez!Babkonzervből,gulyáskrémmel,olíva olajjal pulykából!!! gulyást készíteni kb.olyan mint fából vaskarikát.Kedves csiganyuci ne sértődj meg,de ez a recept nálam kiverte a biztosítékot.

Üdv:Tarackos

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Tue, 2013-06-18 23:10

Köszönöm az őszinte véleményeket!A válaszaim minden hozzászólásodhoz a tarhonyás húsomnál olvashatod!

641
pulykacomb 500 g
lila hagyma 1 kis db
burgonya 3 közepes db
vörösbab 40 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 ek
víz 15 dl
olívaolaj 1 ek
tojás 1 db
olívaolaj 1 ek
tönkölybúza liszt 3 púpozott ek
víz 0.5 dl