Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves fűszeres húsgolyókkal

Bableves fűszeres húsgolyókkal
Bableves fűszeres húsgolyókkal
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus bableves kicsit átalakítva - fűszeres húsgolyókkal, azoknak, akik nem rajonganak a csülökért.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A húsgolyókhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a beáztatott babot leszűrjük, egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük az alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a vöröshagymát, a megpucolt zellert, a babérlevelet, és közepes lángon, lefedve jó egy órát főzzük.
  3. Közben megpucoljuk a répákat és a krumplit, a répákat karikázzuk, a krumplit kockára vágjuk.
  4. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, közepes lángon szép ropogósra sütjük, kivesszük, a zsírt a serpenyőben hagyjuk.
  5. Ha a bab már majdnem megpuhult, beletesszük a répákat és a krumplit, 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat is. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Ha minden megpuhult, a szalonna zsírjára tesszük a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk, míg elveszíti a nyers színét. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, fél percig kevergetjük, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük.
  7. A tejfölt felöntjük 1-2 merőkanál levessel, majd visszacsurgatjuk, és megvárjuk, míg átmelegszik az egész. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzáadjuk, még egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.

A húsgolyókhoz

  1. A húst összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőlük vizes kézzel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 451
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócos bableves, bableves húsgombóccal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

730
fejtett bab 50 dkg
alaplé 1 l
víz 2 l
paradicsom 2 közepes db
kolozsvári szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1.5 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
zeller 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 3 db
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált marhahús 30 dkg
füstölt pirospaprika 1 ek
chilipehely 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint