Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves Zsófitól

Bableves Zsófitól
Bableves Zsófitól
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vannak az ún. otthon-ízek, amikről mindenkinek az jut eszébe, ahogy anyu vagy a nagyi állt a tűzhely mellett. Nekem is van ilyen jópár, amiből az a legjobb, amit anyu készít. Amikor leköltöztem Szegedre egyetemre, összeírattam vele az összes receptjét, mert nem tudtam megtalálni a tökéletes verziót sehol. Az alábbi bableves is ilyen - örök szerelem.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot fazékba tesszük (leöntjük róla a lét előtte). Felszeleteljük vékony karikákra a répát, apróra kockázzuk a hagymát, felszeleteljük a kolbászt. 
  2. Mind belekerül a fazékba a bab mellé, majd hozzáadunk egy kis sót, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje.
  3. Feltesszük közepes lángra főzni, néha megkavarjuk. Körülbelül 25-30 perc alatt megfő - amikor a répa már puha, jön a többi.
  4. A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a préselt fokhagymát, a pirospaprikát, és habverővel csomómentesre keverjük a hideg víz hozzáadásával.
  5. A forrásban lévő, de tűzről levett bablevesbe szépen lassan csorgatva hozzákeverjük a rántást. Ha szükséges, öntünk még a leveshez vizet.
  6. Pár percet hagyjuk rotyogni, addig összekeverjük a galuskához valót, majd beleszaggatjuk.
  7. Megint pár perc rotyogás, amíg a galuska fő. Ezalatt a tejfölt simára keverjük, majd felengedjük szépen lassan adagolva annyi levessel, hogy ugyanolyan meleg legyen. Ha megvan, akkor lassan hozzácsorgatjuk a leveshez az egész adagot. 
  8. 5 perc rotyogás után kész is. :) Ecettel lehet ízesíteni ízlés szerint.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 523
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos bableves, fejtett bableves kolbásszal, tejfölös bableves galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

787
vörösbab 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
kolbász 20 dkg
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1.5 ek
víz 1.5 l
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
fehérborecet 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
víz 1 ek