Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos - gerslis egytál

Babos - gerslis egytál
Babos - gerslis egytál
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Összeszedtem mindent, amit itthon találtam. És mivel hidegek az esték, valami olyat szerettem volna készíteni, ami fűt egy kicsit. Na hát jó csípős lett, forrón ajánlom elfogyasztani.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz gerslit egy lábasban pirítani kezdjük, közben a mirelit zöldségeket hozzáadjuk. Átforgatjuk, kevergetjük, majd a babkonzerv levével felöntjük.
  2. Még 2 dl vizet ráöntünk, sózzuk, curry-vel és chili-vel ízesítjük, és lefedve puhára főzzük.
  3. Ha közben igényel még vizet, akkor öntsünk hozzá. Ha már megpuhult és beitta az összes levet, akkor belekeverhetjük a babot is, még egy percig főzzük, és már kész is.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 751
elküldve: 3
receptkönyvben: 200
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gerslis-vörösbabos egytál, chilis-babos egytál gerslivel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aval
Aval / Aval Fri, 2014-05-30 17:29

Az egyik kedvencem lett ez a recept. Iszonyú egyszerű, még annál is finomabb, és semmi zsiradék, nomeg sok zöldség. Imádjuk! Köszi! :)

Vröné
Vröné Sun, 2012-11-04 19:15

Szia!
Nagyon jó ötletet adtál a gersli felhasználásához. Én még vagdostam bele egy kis virslit pluszba. Nagyon finom lett, köszi! :)

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2012-11-14 20:21

Örülök, hogy elkészítetted, és a virsli szuper ötlet! :) Egészségedre! Szép estét, Zsuzsa

1kiskakas
1kiskakas / 1kiskakas Sun, 2012-01-15 14:03

Szia
Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre.
Nagyon ízletes és pikáns volt, és eszméletlen könnyű elkészíteni.
Én nyers zöldségekkel csináltam apró kockára vágva.
Pont egyszerre lett puha a gerslivel.
És a tegnapról megmaradt húslevessel "locsolgattam".
Egy nagy szelet kenyérrel....csak ettem....csak ettem.....
Most megyek sziesztázni, mert kipukkadok.... :D
Köszi
Ciao
Zsolt

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2012-01-17 10:08

Kedves Zsolt, nagyon örülök, hogy ízlett! :-) És nagyon jól hangzik az általad elkészített verzió is. Csak így tovább! És nézz körül a többi receptem között, hátha akad még köztük olyan, amit szívesen elkészítenél. Szép napot neked, üdv Zsuzsa

760
gersli 15 dkg
vörösbab 240 g
mexikói keverék 20 dkg
curry por 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
víz 2 dl