Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos - gombás pacal

Babos - gombás pacal
Babos - gombás pacal
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy reggel kicsit lustálkodtunk, és akkor láttuk valamelyik csatornán, amint ezt készítették. Akkor nagyon megtetszett, mivel külön-külön igen finom mindegyik összetevő, így  szerintünk ha összefőzzük őket, akkor biztos nem lehet rossz. Hát nem tévedtünk. :)

hozzávalók / 4 adag

Az abáláshoz

A babos-gombás pacalhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pacalt feltesszük abálni a félbevágott vöröshagymával, babérral, fokhagymával, és az egész borssal.
  2. Az előzőleg beáztatott babot, a gombát és a pacalt is csak 3/4-ig főzzük meg. Külön-külön főzzük a babokat és a gombát is, mivel nem azonos a puhulási idejük. De a főzőlevet ne borítsuk ki, mivel a későbbiekben ezzel eresztjük fel a pörköltet. Így nem vesznek el a finom ízek.
  3. Ha a pacal nem fagyasztott, akkor csíkokra vágjuk, miután kivettük az abaléből.
  4. Zsíron apróra vágott hagymát pirítunk, és megszórjuk paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, majd beletesszük a körmöket. Így főzzük kb 15-20 percet.
  5. Majd beletesszük a pacalt, a babot, a paradicsomot, és a paprikát. A gomba és a bab főzőlevével engedjük fel.
  6. Főzés közben fűszerezzük, és 3-4 gerezd fokhagymát teszünk bele.
  7. Mikor már majdnem kész, akkor beletesszük a csíkokra vágott gombát is.
  8. Sós lében főtt hasábburgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 305
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babos pacal, laskagombás pacal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

776
pacal 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
fekete bors 15 szem
disznózsír 10 dkg
laskagomba 25 dkg
paradicsom 1 db
paprika 1 db
sertésköröm 30 dkg
fejtett bab 20 dkg
majoranna 0.5 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 ek
fokhagyma 4 gerezd