Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos karaj

Babos karaj
Babos karaj
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősömnél ettem paradicsomos babot sült kolbásszal. Nagyon ízlett, de én inkább nem használok konzervet, ha nem muszáj. A karaj pedig a párom miatt lett mellé sütve, mert neki az a kedvence.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonna zsírját kisütjük, kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. (Ha túl sok zsír sült ki belőle, leszedjük, hogy kb. 2 evőkanálnyi maradjon.)
  2. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a zsíron kisütjük, és ezt is kiszedjük a tányérra.
  3. Ezután pirítjuk a hagymát meg a zellert, rászórjuk a lisztet és szintén megpirítjuk. A sűrített paradicsomot 0,5 l vízzel elkeverjük, és ráöntjük a megpirított lisztes zöldségekre. Hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütőt begyújtjuk. A babot beleöntjük egy nagy tepsibe, ráöntjük a paradicsomszószt meg a fokhagymát, és összekeverjük. A tetejére rakjuk az elősütött húst meg szalonnát.
  5. Lefóliázzuk, berakjuk a meleg sütőbe.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 15 616
elküldve: 3
receptkönyvben: 216
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült karaj szárazbabbal, babos-húsos egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

797
füstölt szalonna 10 dkg
sertés rövidkaraj 60 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
finomliszt 4 evőkanál
sűrített paradicsom 70 g
cukor 4 ek
fejtett bab 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint