Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos krémleves

Babos krémleves
Babos krémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nekem későn jutott eszembe, hogy ez a levest szeretném készíteni, nem áztattam be előző nap babot, de azt hiszem, hogy így is nagyon jól sikerült, és egyszerűbb is volt. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a zellerlevelet és puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a babkonzervet, leveskockát, vizet, és felforraljuk.
  3. Botmixerrel pépesítjük, kevés főzőtejszínt adunk hozzá.
  4. Megsütjük a kolbászt és a fokhagymaszeleteket, ezzel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 307
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szárazbabos krémleves, vörösbab krémleves, kolbászos bableves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2016-02-25 11:36

Kedves Helga1! Izgalommal vártam e receptből mi jön ki, de pozitívan csalódtam. Amikor közöltem itthon, hogy bableves lesz, de krémesen, hát nem örültek, de szívesen kísérletezem…  Aztán pogácsával ugyanúgy elfogyott. Nekem bejön, örültem ennek a (számomra) új ételnek.

560
vörösbab 800 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
zellerlevél 1 db
víz 4 dl
leveskocka 1 db
főzőtejszín 1 dl
kolbász 10 dkg