Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos-virslis egytál

Babos-virslis egytál
Babos-virslis egytál
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt a fiamtól tanultam. Ami azért érdekes, mert ő egyáltalán nem főzős típus, másban jeleskedik. Ezt a tudományt pedig meghagyja a hölgyeknek. Ezért is lepődtünk meg egyik vasárnap reggel (nagyon rég volt már), amikor arra ébredtünk, hogy tilos kimennünk a konyhába, mert most ő készít nekünk reggelit. Gondoltuk, valami szendvicset gyárthat, de mikor már szálltak befelé az illatok, akkor eszméltünk rá, hogy itt valami főzés folyik. Roppantul kíváncsivá tett, és türelmetlenül vártam, hogy megkóstolhassam a nagy művet. Nagyon ízlett.
Azóta is az étlapunkon van, ha gyorsan akarok valami meleget összedobni. Ma pl. fél kettőkor értem haza a hozzávalókkal, és kettőkor már ehettük is ezt az egyszerű, de finom kis egytálételt. A fiamnak pedig köszönet a receptért!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk a zsírját.
  2. A hagymát is felkockázzuk, és a szalonnához adva azt is megdinszteljük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, levével együtt hozzáöntjük a babot és a kukoricát, beletesszük a felszeletelt virslit.
  4. Pirosarannyal és sóval ízesítjük, ha kell, és az egészet jól összefőzzük, míg a szaftja jó sűrű nem lesz.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 414
elküldve: 8
receptkönyvben: 875
elkészítve: 47/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis bab virslivel, virslis-chilis bab, babos-kukoricás-virslis egytál

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krumplisfinomsagok
krumplisfinomsagok Sat, 2016-01-02 21:58

Kedves Fahéj!
A "levével együtt" rész csak a csilis szószban álló csilis bab esetén érvényes, a vörös babra és a kukoricára nem áll, ugye? Kicsit nehéz volt meggyőznöm a lakótársamat, hogy a vörös babról a csilissel szemben öntse le a konzervlevet, mielőtt hozzáadja a fazék tartalmához, túl szó szerint vette a leírást.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-01-03 12:14

Kedves Lakótársak! :)
Az a helyzet, hogy én levével együtt öntök hozzá mindent ehhez az ételhez. Szeretem, ha jó szaftos. A hagyma puhább lesz, magyarul jól szétfő, és a szaft is hamar besűrűsödik, sőt, állás közben még sűrűbb lesz. Igaz, én nem fazékban főzöm, hanem inkább serpenyőben. Ott nagyobb felületen tud párologni, és még hamarabb besűrűsödik.
További jó sütés-főzést! És tényleg nem kell a recepteket túl pontosan "leképezni", csak lazán! :))
Üdv: Fahéj

fincs
fincs Wed, 2015-02-18 13:39

Egyszerű, gyors, és nem utolsó sorban finom!! Köszönöm! A kis Nagyfiam egyik kedvence lett, főleg mivel Ő is gyors össze tudja dobni! :)

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2014-10-28 13:05

Gyors, finom egytálétel a hétköznapokra. Ma ezt ebédeltük. Köszönet érte! Üdv.: il-di.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2014-08-16 12:26

Szia Fahejka! Hogy ez eddig nem jutott az eszembe? Ma megcsinaltam, es nagyon izlett.
Ezentul sokszor lesz ez az asztalon, koszonet erte a fiadnak es neked, hogy feltetted!

Puszi, Veronika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-08-16 14:56

Szia Veronika! Rég láttalak! :) Örülök, hogy bevált ez az egyszerű (de nagyszerű) étel. A fiam nagyon büszke lesz, ha majd elújságolom neki a dicsérő szavaidat.
Szép hétvégét! Puszi: Fahéj

huaniko
Huaniko / huaniko Thu, 2012-11-08 15:50

Kedves Fahéj! Most készült el ez a finom étel, én már megkóstoltam, most várom a férjem, hogy hazaérjen munkából és végre elfogyasztjuk! Nekem nagyon ízlik, ügyes a fiad, meg te is, hogy megosztottad velünk a receptet :)
Annyi, hogy én nem konzerv babbal dolgoztam, hanem egyszerűvel, amit előre puhára főztem, mert az volt csak itthon.
Üdv: Anikó.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-11-08 19:34

Kedves Anikó! Örülök, hogy ízlik. Szerintem otthon főzött babbal még finomabb lehet. Az én verzióm arra a helyzetre megoldás, ha nagyon gyorsan kell főzni valami meleg ételt. :)
Üdv: Fahéj

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Sat, 2012-05-12 20:33

Szia Fahéj ! Ma ebédre elkészítettem a Fiad receptjét, annyi különbséggel, hogy két tasak fött rizzsel dúsítottam. Mellé Vicikó Majonézes céklatortáját tálaltam. "Isteni párosítás" - mondta a családom ! Máskor is elkészítem :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-05-12 22:13

Kedves Almamagocska!
Örülök, hogy ízlik! Mi is szeretjük. :)
Szép vasárnapot! Fahéj

vikomano
vikomano Tue, 2012-04-24 14:32

Kedves Fahéj!
Hétvégén elkészítettem a páromnak ezt az ételt és rögtön dupla adaggal kezdtem.. :-)
Nem volt kis mennyiség, de így is már alig van belőle, a kollegáimnak is nagyon ízlett, ők segítettek be azzal, hogy csak egy kicsi maradt! :-)
Szóval mindenkinél nagy sikert arattam vele!
Köszönöm!

katalinka3
katalinka3 Fri, 2012-02-17 15:31

Katalinka3 A minap elkészítettem, még kolozsvári szalonnát is tettem bele, úgy 10 dekányit. Igen finom lett. Gyors, egyszerű étel. Köszi szépen. Azt hiszem még nagyon sokszor el fogom készíteni.

manna113
manna113 Tue, 2011-03-01 22:57

Tegnap volt a vacsoränk...pärom 3x is szedett....közben mormogott: ez milyen finom :))
Köszi a receptet!!
Üdvözlettel manna113

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-03-02 21:33

Kedves Manna113!
Örülök, hogy nektek is bevált a recept. Gyorsan kész van és még finom is, sokszor nem is kell ennél több. :) Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-12-28 22:21

A Fiadnak köszönet ezért a receptért! Azóta is vannak még ilyen jó ötletei?

Svenicole
Svenicole Thu, 2010-12-23 16:14

Ez egy nagyon jó és egyszerű recept én is sokszor csinálok ilyet!

1293
füstölt szalonna 10 dkg
füstölt virsli 140 g
fejtett bab 800 g
csemegekukorica 140 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 1 kk
paprikakrém 1 teáskanál
0 ízlés szerint