Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babpaté kakukkfűvel

Babpaté kakukkfűvel
Babpaté kakukkfűvel
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a babkrémet, ám a boltokban a pici üvegest is nagyon drágán árulják! Villámgyosan elkészíthetjük, kedvünkre fűszerezhetjük az alapot alkotó a bab-paradicsom-zsiradék triót. Aki nem vega, annak kihagyhatalan a kacsazsír, mert annyira ízletes lesz tőle a bab, hogy mással nem hiszem, hogy elérhető ez az ízharmónia. A fokhagyma frissen a legjobb, de ha reggelire fogyasztjuk ajánlom a fokhagymagranulátumot, ami nem hagy erős szagot, azonban ízben nagyon megdobja a krémet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot lecsöpögtetjük, és egy keverőpohárba tesszük.
  2. A kakukkfű szárát összecsippentjük, és két ujjunkal  végighúzva a száron leválasztjuk a leveleket.
  3. Az összes hozzávalót a keverőpohárban botmixerrel pürésítjük.
  4. Forró pirítóssal tálaljuk, megszórhatjuk még kakukkfű levélkékkel!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 550
elküldve: 2
receptkönyvben: 248
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

Babkrém kakukkfűvel, vörösbabos szendvicskrém, babpástétom kacsazsírral

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aylah
Aylah / Aylah Fri, 2014-11-28 19:47

Kedves DiaNatura,
köszönet a gyors és igazán finom vacsoraötletért. 1 kisebb chilis és 1 paradicsomos fehérbab konzervből készítettem el, azoknak a levével hígítottam paradicsomlé helyett. A család szerint mehet a gyakran készítendő ételek közé. :)

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2012-12-21 20:04

Megcsináltam, ez zseniális. Követtem az utasításaidat, de elsóztam. Úgyhogy egy hirtelen ötlettől vezérelve tettem bele a saját készítésű ajváromból is. Úgy lett csak az igazi zakuszka-íz!
1000%-ig biztos vagyok benne, hogy nem utoljára készítettem el. Nagyon finom. Nem tudom eléggé megdícsérni.

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2013-01-03 12:22

Én pedig nem tudom eléggé megköszönni a kedves szavaid!:)
További jó főzőcskézést és Boldog Új Évet!
Üdv,
Dia

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2012-12-21 11:05

Azt azért a készítés előtt megkérdezném, hogy így tél fele a kakukkfű (és minden friss zöldfűszer) hihetetlen áron mozog. A lehelen cserépben 500-600, vágva egy százassal ha olcsóbb... de lehet, hogy az utolsó nézés óta még feljebb kúszott.... És néha mikor belegondolok, hogy ezen az áron hányszor lakunk jól, ha juhtúrót vételezek, és körözöttet gyártok, el szokott menni a kedvem a fűszervásárlástól. Így maradt le legutóbb a csirkemájpástétomom is, amihez a csirkemáj került kb. 200ftba, a vaj lett volna további 300 a zöldfűszer 500 és a brandy még legalább 600, ha sikerül kimérve szereznem valahol. Annyira amatőr vagyok, hogy azt sem tudom, hol van kocsma a környéken.
Nem tudsz egy helyet, ahol esetleg olcsóbb a vágott zöldfűszer? Lehet, hogy ez a hely nem létezik...

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2012-12-21 10:40

Nekem is szimpi a recept, és nagyon szeretem a zakuszkát. De tényleg eszelős áron mozog.
Látom Évinéni is rajongód. Mindenképpen ki kell próbálnom. :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-11-21 18:26

Kedves Dia!
Ez a recept úgy finom, ahogy van.
Annyit változtattam, hogy angol sült bab konzervem volt itthon, abból készíttettem. Mivel az fehér bab, így adtam hozzá egy kk eredeti kalocsai paprikát és egy meghámozott paradicsomot tettem bele. Balga módon nem szedtem ki a magjait, így hígabb lett, de így is isteni finom. A fiam repetázott belőle, pedig az igen nagy szó. Szóval a recept szuper. Imádom és máskor is szívesen elkészítem. Köszönöm az ötletet. Különben is szeretem, hogy nagyon egyszerű, de nagyonízletes, ötletes recepteket tálalsz nekünk. Hálás szívvel üdv: Évi néni

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-11-22 19:53

Kedves Évi néni!
Nagyon örülök, hogy a krém ízlett, pláne hogy a csemetédnek is! Sokszor amikor a storyknál írsz a fiadról, eszembe jut hogy valóban milyen nehéz a gyerekek kedvében járni, úgy hogy közben normális ételeket egyenek. Az én csemetéim, sok dolgot, /köztük volt ez is/ meg sem hajlandók kóstolni. De nem aggódom,sok ételt szívesen esznek és látom, évről évre egyre több dolgot próbálnak ki, egyre többféle formában hajlandóak megkóstolni a zöldség és babféléket.
Nagyon örültem szívet melengető szavaidnak, köszönöm!
Én is nagyon szeretem a receptjeid, a blogod is szuper! Gratulálok!
Jó egészséget nektek!
Üdv, Dia

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2012-11-21 09:56

Kedves Évi néni!
Örülök, hogy erre esett a választásod!:)
Milyen volt? Raktál bele még valamit?
Üdv,
Dia

756
vörösbab 400 g
paradicsomlé 1 dl
kacsazsír 1 ek
fokhagymakrém 1 kávéskanál
himalája só 1 kk
kakukkfű 4 szál