Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babtorta kakaós krémmel

Babtorta kakaós krémmel
Babtorta kakaós krémmel
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom barátjának akartam kedveskedni, mert nagyon szereti a babot. Nagyon régen ettem babtortát, előkerestem a receptet, és megsütöttem. Nagyon finom lett!!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot puhára főzzük. (Érdemes előző este, hogy kihűljön!)
  2. A kihűlt babot összezúzzuk. (Én héjastól tettem.) Beletesszük a sütőport, a citrom reszelt héját, a zsemlemorzsát és a kakaóport.
  3. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a babos masszát.
  4. A tojásfehérjét habnak felverjük, és belekeverjük a tésztába.
  5. Zsírozott, lisztezett tortaformában mérsékelt tűzön, lassan sütjük tűpróbáig. (Nekem kb. 80 perc volt.)
  6. Elkészítjük a krémet: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a kakaóport és a rumot.
  7. A megsült tortát kihűlés után 3-ba vágjuk, és megkenjük a krémmel.
  8. A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk, és rákenjük a torta tetejére és az oldalára.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 315
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Atina

Mióta szakács: 2013.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós babtorta, babtorta csokimázzal, babtorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 18:47

Annyira jó ötlet! :)

Egyszer láttam a tévében, főzős műsorban, azt hiszem, Ízőrzők, v. a TV Paprika,.... már nem tudom,....az idős hölgy mondta, hogy a kolléganőitől nyugdíjazásakor ezzel a finomsággal búcsúzott, és a család egyik kedvence, olyasmi, mintha gesztenyekrémes lenne, de mégse, és mégis... :)
Na, ezek után, hogy felraktad a receptet, tutira ki fogom próbálni, nagyon guszta.:)

Szép hétvégét kívánok, én is örülök, hogy itt vagy közöttünk! :)

Éva-Anyóca

VaTAnita
Atina / VaTAnita Sat, 2013-03-02 21:56

Köszönöm Évi! Tényleg nagyon finom és igen a bab íze olyan, mintha gesztenye lenne. Én is megkóstoltam amikor összetörtem. Nem nehéz elkészíteni, jó étvágyat kívánok!

712
fejtett bab 30 dkg
cukor 15 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
zsemlemorzsa 2 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rum 1 ek
tortabevonó 10 dkg