Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-fűszervajas töltött csirkemell

Baconös-fűszervajas töltött csirkemell
Baconös-fűszervajas töltött csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors ebédet szerettem volna kevés munkával, hogy közben tehessem a dolgomat. Evvel igazán nem kellett sokat szöszmötölni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból, petrezselyemből, fokhagymából, sóból, borsból egy aprítógép segítségével fűszervajat készítünk.
  2. A csirkemelleket felnyitjuk úgy, hogy egy nagy szelet legyen belőle, amelyik kb. 1 cm vastag mindenütt.
  3. A húst megkenjük vastagon a fűszervajjal, feltekerjük, és darabonként 4 szelet bacon szalonnába tekerjük, hogy az mindenütt fedje a mellet.
  4. Előmelegített sütőbe fóliával letakarva 20 percig sütjük, aztán eltávolítjuk a fóliát, és még 10 perc alatt pirosra sütjük a bacont.
  5. Salátával vagy egy könnyű körettel kiváló tavaszi, nyári ebéd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 61 421
elküldve: 74
receptkönyvben: 1 817
elkészítve: 82/124
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt csirkemell, töltött csirkemell, csirkemelltekercs, csirkerolád

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evyjan
evyjan Wed, 2015-01-28 12:44

Most már sokadjára készítettem el, de még mindig a család kedvence! Köszi a receptet!

Brynn
Brynn Sat, 2014-12-27 18:50

Szuper recept, köszönöm szépen! Most karácsonyra készítettem el, nagyon finom lett. Annyira jó a fokhagymás fűszervaj, remek ízt ad a húsnak, nem lehet elrontani. Én egyenként becsomagoltam a tekercseket fóliába, és úgy sütöttem 20 percig, majd fólia nélkül kis sörrel leöntve még 10 percig pirítottam.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-12-28 07:23

Kedves Brynn!
Koszonom, hogy ezt a receptet valasztottad es orulok, hogy elnyerte tetszesedet. S foleg, hogyegy ilyen unnepi slkalommal keszitetted el. Kulon jonak tartom, hogy valtoztattal rajta es a magad gondolata szerint sutotted, hisz en csak egy otletet, hangulatot szeretnek adni, de az erdem mindig a szakacse. Legyen szep napod!
Udv: Evi neni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-07-31 15:25

Kedves vagy, köszönöm szépen. Mindig örömmel tölt el, ha bármelyik receptem sikeres.
Üdvözlettel: Évi néni

babódójí
babódójí Wed, 2013-08-28 12:15

Kérdésem lenne , ha veszem a vajkrémet bármilyen izesítésűt akkor az is jó bele? :)
Szép napot mindenkinek :)

Brynn
Brynn Sat, 2014-12-27 18:54

Ha még aktuális a kérdés, és másban is felmerülne: annyira egyszerű a fent leírt vajkrém, és annyira tökéletes, hogy én semmiképp sem helyettesíteném boltival. Semmiből nem áll elkészíteni, és szuper jó ízt ad a húsnak, ez a lelke a receptnek (na meg a bacon). Nekem nincs botmixerem, úgyhogy simán kisvillával kevertem össze egy kis tömb teavajat a többi hozzávalóval. Mikróban előtte egy nagyon picit felmelegítettem, hogy még ne folyjon, de puha legyen, és így simán el lehetett keverni, kettő egész percnél nem vett többet igénybe a folyamat :) (Nem is beszélve arról, hogy a bolti tele van állományjavítóval, tartósítóval, mindenféle vegyszerrel...)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-08-28 17:49

Gondolom igen, de igazából akkor tudod meg, ha elkészíted. Talán lágyabb és lehet, hogy könnyebben kifolyik, bár mindegyik felolvad. Próbáld meg vele. Üdv: Évi néni

ani8686
ani8686 Sun, 2013-02-03 13:05

Nagyon finom.....latvanyra is.....koszonom a receptet....

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-01-18 15:40

Köszönöm szépen. Szép napot kívánok a szerkesztőknek ebben a rút hóesésben.
Üdv: Évi néni

Devil.girl
Az ördög szakácsnője / Devil.girl Fri, 2013-01-11 20:57

Ma elkészítettem ebédre, bár nagyrészt vajkrémet használtam, mert kevés vaj volt itthon. Sajnos a sütéskor egy kicsit kifolyt a töltelék, de így is hatalmas sikert arattam. Mindenki el volt ájulva, kevésnek is bizonyult a 70 dkg csirke :)
Köszönöm szépen a receptet! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-01-12 11:38

Örülök, hogy ilyen "ördögien" megoldottad. Ne aggódj, a vajból is folyt volna ki. Gratulálok hozzá. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-12-29 18:21

Kedve Niki!

Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket. Köszönöm szépen, hogy ezt választottátok. Boldog új évet kívánok és további sikeres főzést! Üdv: Évi néni

fallzsu
fallzsu / fallzsu Mon, 2012-12-10 12:35

Kedves Éva Néni!

Megcsináltam a receptet egy szülinapi bulira, nagy sikert aratott, köszönöm szépen :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-12-10 17:20

Kedves Zsuzsi!

Örülök a sikerednek és nagyon köszönöm, hogy megírtad nekem. Szép napot! Üdv: Évi néni

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt Mon, 2012-06-11 12:23

Sikerült elbénáznom az egészet (kezdve azzal, hogy sose tudom melyik a vaj és melyik a margarin..), de végeredményben finom lett!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-11 19:01

Kedves kcsgdvntrt!
A vaj teljesen más ízű, állagú (keményebb, világos sárga, egészségesebb), de végeredményben hidd el, hogy nem bonyolult az egész. Kicsit pihenj, főzz mást is, aztán próbáld meg újra, és meglátod sikerülni fog. Sok sikert kívánok! Üdv: Évi néni

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sun, 2012-06-03 16:22

Kedves Éva!
Nagy sikert aratott a recepted! Kevés volt a füszeres krém és kimaradt egy kisebb csirkemell,gondoltam,hogy mozarella golyóval és friss bazsalikom levéllel feltekerem és becsomagolom a szalonnába.Én aki nem szereti a csirkemellet,hát mit mondjak rendesen bekajoltam belőle,a gyereknek a sajtos ízlett jobban. Isteni finom kaja,hamar készen van és nagyon-nagyon finom,nem száraz,ízletes!!!!Csináltam hozzá rizst,meg jégsaláta,paradicsom,hagyma keverékkel egy salátát.További szép vasárnapot! Ági

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-06-03 19:16

Kedves Ági!

Örülök a sikerednek és milyen remekül kivágtad magad. Egészségetekre váljék. Szép napot! Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-06-02 07:11

Nagyon szép a fotó, és tetszik a recept. Gratulálok az ötletedhez! Szép hétvégét: Fahéj

425
csirkemell filé 60 dkg
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
1 kk
bors 1 kk
vaj 8 dkg
bacon 10 dkg