Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bacon szőttes

Bacon szőttes
Bacon szőttes
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer a neten barangolás közben akadtam a bacon szőttes készítésére. A sült bacont nagyon szeretjük, innen csak a fantázia szab határt, hogy mit rejtünk  el a csomagban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy jó vegyes, friss saláta tökéletes kiegészítője és kísérője lehet. Aki nem tud elszakadni a hagyományos krumpli körettől, az készíthet  krumplipürét szerecsendióval ízesítve hozzá. 
Megjegyzés:
Itt csak a darált hús mennyiségéhez kell igazítani a többi hozzávalót ízlés szerint. Gombánál pl. azért nem írok mennyiséget, mert éppen csak el akartam tüntetni a hűtőből.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítünk egy hagyományos fasírtmasszát, de kenyér nélkül. (Ha nagyon híg lenne, akkor mehet bele egy kis prézli.)
  2. Egy darab alufóliát spray-vel befújunk, majd elkészítjük a bacon szőttest.
  3. Amit találunk a hűtőben, azt rásorakoztatjuk. Egy sor füstölt sajt, egy sor hagymaszár vagy póréhagyma, egy sor reszelt sárgarépa, majd a húsmassza fele. Tehetünk bele egy kis párolt gombát is, majd befedjük a massza másik felével.
  4. Ha elkészült a mű, akkor az alufóliát bezárjuk, és egy magas falú tepsibe tesszük.
  5. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ezután megnyitjuk az alufóliát, és tovább pirítjuk. Kiborítjuk egy tálra, és a másik oldalát meggrillezzük.
  6. Kb. 10 perc pihentetés után szépen szeletelhető. Hidegen is megállja a helyét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 901
elküldve: 0
receptkönyvben: 139
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconburokban sült fasírt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2012-01-22 14:54

Kedves Borisbogi, jól gondoltad, ez a ragadásgátló. Ha Neked nincs ilyen, akkor megpróbálhatod csak egyszerű zsiradékkal megkenni a fóliát. Kíváncsi leszek, hogy úgy is működik-e a "védelem". Nyugodtan ereszd el a fantáziád rétegezéskor, biztos finom lesz! Üdv.: Éva

Borisbogi
Borisbogi Sun, 2012-01-29 19:03

Hát, megcsináltam, de sajnos beleragadt. Szerencsére a rétegek szépen egyben maradtak, így tényleg csak az alsó bacon réteg ragadt oda, de az sem mindenhol. A lényeg, hogy így nem lehet szépen elkészíteni, kell az a spray, amit írtál. Ettől függetlenül az íze remek lett, úgyhogy lesz ez még terítéken. Köszi :)

Borisbogi
Borisbogi Sun, 2012-01-22 14:41

Kedves Szeva! Gyakorlati tanácsot kérnék az elkészítéshez. Fogalmam sincs, milyen spray-vel kell befújni az alufóliát. Gondolom, ez leragadás ellen lesz, de szeretném pontosan tudni. Köszi előre is! Alig várom, hogy neki lássak :) Borisbogi

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2010-09-13 11:58

Köszönöm! Élvezet volt "szőni", és közben jön az ihlet is. Próbáljátok ki!

697
darált sertéshús 50 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
sajt 5 dkg
póréhagyma 0.25 közepes db
sárgarépa 1 db
gomba 1 közepes db
bacon 20 szelet