Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival

Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival
Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg hollandi mártással terveztem ezt az ételt. De mire a Gellért nappali kórházából a Fehérvári úti piac útba ejtésével hazaértem, már nem volt kedvem a mártással bíbelődni. Ezért kényelmi szempontból a majonéz mellett döntöttem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák végét levágjuk, megpucoljuk. A krumplikat megmossuk. Egy nagy serpenyőben sós, cukros vízben félig megfőzzük.
  2. A spárgákat kivesszük, a krumplikat még hagyjuk hőntartáson. A spárgákat négyesével 2 szelet baconba tekerjük.
  3. A spárgákat, a krumplikat és a gombákat berakjuk a serpenyőbe, kevés olívaolajat locsolunk rá, fűszerezzük, betesszük a 180 °C fokra előmelegített sütőbe.
  4. Közben a spenótot megmossuk.
  5. 25 perc elteltével hozzáadjuk a spenótleveleket, átkapcsolunk grillfokozatra. 200 °C fokra, 5 perc után kivesszük a serpenyőt, és tálalunk. A tányérra teszünk mindenből, és nyomunk a spárgákra majonézt, a krumplikra vágunk petrezselymet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 772
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival gombával spenóttal majonézzel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2015-06-06 14:22

Ez az egyik legjobb spárgás étel és recept, ma ez készítettem és nagy sikere volt.

498
fehér spárga 50 dkg
bacon 8 szelet
újkrumpli 20 dkg
petrezselyem 3 szál
gomba 4 közepes db
spenót 10 dkg
majonéz 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
olívaolaj 2 teáskanál