Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconba tekert spárga spárgás pennével

Baconba tekert spárga spárgás pennével
Baconba tekert spárga spárgás pennével
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de amikor a spárga megjelenik a piacok standjain, én egyszerűen nem tudok neki ellenállni. A szokásos spárgakrémleves helyett most valami szószban próbáltam ki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, megpucoljuk.
  2. A legszebbeket félrerakjuk, sóval-borssal bedörzsöljük, baconbe csavarjuk, olívaolajban serpenyőben kisütjük.
  3. A többi spárgát 1cm-es darabokra vágjuk, a csíkokra vágott baconnel együtt megpirítjuk.
  4. 5-10 perc pirítás után hozzáadjuk a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a spárga puha nem lesz, de ne addig, hogy szétfőjjön!
  5. A pennét megfőzzük, és a szószt erre szedjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 680
elküldve: 8
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

TataiEliz

Mióta szakács: 2012.05.21.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgaszószos penne, baconba göngyölt spárga, spárgás tészta baconos spárgával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

myvett
myvett Sun, 2012-06-10 14:21

Nagyon tetszik a recept, köszi! Most készül éppen:)

721
zöldspárga 1 csomag
bacon 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
penne 50 dkg