Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconba tekert újhagyma rántva

Baconba tekert újhagyma rántva
Baconba tekert újhagyma rántva
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott dolgok iránti vonzalmam alkotta ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha rántott húst csinálok, akkor mindig valami zöldfélét is panírozok, karfiol, karalábé, káposzta, gomba, tök, és most már ez a hagyma is kedvenc lett. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát megmossuk, leszárítjuk, és kb. 15 cm  vágjuk (a kis zöld rész is maradjon rajta).
  2. A baconnel betekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük a végeit. (1 fogpiszkálót kettétörünk, és mindkét végét átszúrjuk vele.)
  3. Szokásos módon panírozzuk, és forró olajban kisütjük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 668
elküldve: 2
receptkönyvben: 280
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

rántott baconös újhagyma, rántott újhagyma falatok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2013-08-04 17:18

...tényleg ennyit számíthat, hogy póré vagy új hagyma. (ez az előbb lemaradt) Amúgy nagyon ízlik!!!

b-n
b-n Sun, 2013-08-04 16:35

Egy észrevétel: ha már bacon elfogyott és még maradt hagyma, azt nem érdemes csak úgy bepanírozni, mert dupla panírban is szétesik. Szerencsére volt itthon krémsajt, azzal kentem be, majd paníroztam. Tehát mindenképpen kell valami "összekötő vagy tartó" anyag. Különben isteni! Máskor is elkészítem! Köszönöm a receptet! ( 4 db nagy, 30cm-es hagymából készítettem. Azokat feleztem. Lehet az apróból egyszerűbb lett volna és úgy nem hullik szét. Még lesz időm kitapasztalni.)

rkkovcs
rkkovcs Sat, 2012-05-12 11:55

Szia Edit!

Köszi a receptet, pont ez a két maradék lepzselt a hűtőmben. Isteni lett.

Köszi
Erika

615
újhagyma 10 db
bacon 10 szelet
zsemlemorzsa 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl