Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert aszalt szilvás csirke

Baconbe tekert aszalt szilvás csirke
Baconbe tekert aszalt szilvás csirke
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt nálunk az idei karácsonyi menü.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek rizst vagy hasábburgonyát ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, és fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
  3. Sütőpapírra vagy esetleg konyharuhára sorban egymás mellé kiterírtjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy kb. fél centire fedjék egymást, majd rárakjuk a csirkemell szeleteket is, amiket sózunk, borsozunk. Végül az aljába 2 sorban rárakjuk a lecsöpögtetett aszalt szilvát.
  4. A sütőpapír vagy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Megsütjük. Az első 20 percben letakarva.
  6. Amíg a hús sül elkészítjük a mártást. A maradék borban ázó aszalt szilvából kiszedjük a fahéjrudat és szegfűszeget. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk, amíg jó sűrű nem lesz. Aki édesen szereti, kis cukrot tehet bele.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 261
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tiana

Mióta szakács: 2010.08.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvás csirkemell, szilvás-vörösboros csirkemell aszalt szilvamártás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

geencsi
geencsi Thu, 2013-12-26 11:39

Tegnap megcsináltam, nagy sikert aratott. Köszi a receptet!

623
csirkemell filé 2 db
bacon 20 dkg
aszalt szilva 30 dkg
vörösbor 0.5 l
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint