Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert aszalt szilvával töltött sertéskaraj

Baconbe tekert aszalt szilvával töltött sertéskaraj
Baconbe tekert aszalt szilvával töltött sertéskaraj
110 perc / előkészület: 15 perc sütés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedves ismerősömnél ettem ezt a fogást, és nagyon ízlett, így felvettem a receptjeim közé! Karácsonyi ételnek is kiváló!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A nagyfiamnak aszalt szilva helyett csemege ubival készítettem el. Így is finom, aki nem szereti a hús-gyümölcs párosítást, ki lehet próbálni.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje és felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni.
  3. Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni!
  4. Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk. Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, feltekerjük a sütőt 200 C-ra és pár percig pirítjuk a szalonna miatt, de vigyázva, mert kiszáradhat.
  5. Burgonypürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 72 527
elküldve: 49
receptkönyvben: 769
elkészítve: 43/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszalt szilvás sertéstekercs, sertéskaraj aszalt szilvával töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2013-12-21 01:22

Szia!
Ha nem szeretnéd alkoholba áztatni, akkor talán befőttlevével vagy sima vízzel tudom elképzelni. Erre a műveletre azért van szükség, hogy ne legyen olyan száraz az aszalt szilva.
Jó főzőcskézést kívánok!
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2011-12-25 20:52

Köszönöm szépen kedves Timi a visszajelzésedet! Nálam is ez készült ma:-)!
Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok én is az egész családnak!
Anita

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi Sun, 2011-12-25 20:24

Szia! A karácsonyi menü egyik része ez a szilvás hús volt, nagy sikert arattam vele, nagyon ízlett mindenkinek. Kellemes Ünnepeket kívánok!
Üdv: Timi

722
sertés rövidkaraj 80 dkg
vörösbor 2 dl
aszalt szilva 20 dkg
bacon 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint