Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert csirkemáj 4. - krumpliágyon

Baconbe tekert csirkemáj 4. - krumpliágyon
Baconbe tekert csirkemáj 4. - krumpliágyon
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az egyszerű, gyors egytálétel elég régóta készítem. Az egyik kolléganőmtől kaptam a receptet, akivel évekkel ezelőtt dolgoztam együtt. A hagymakarikákat már én tettem hozzá, valamint keveselltem a köretet, ezért nem csak a máj alá került a krumpli, hanem mellé is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom kovászos uborkával!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemájat, lecsöpögtetjük. A krumplit meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk.
  2. Egy-egy szelet baconbe feltekerjük a csirkemájakat, melyeket majorannával szórunk meg. Egy tűzálló tál aljára egy kevéske olajat öntünk, és beleteszünk egy réteg krumplikarikát. Erre sorban rápakoljuk a tekercseket. Megszórjuk hagymakarikákkal, és még köréje is pakolunk krumplikarikákat (ezt sózhatjuk). Alufóliával letekarva, tesszük a sütőbe.
  3. A sütőt előmelegítjük. A tekercseket készre sütjük (függ attól a sütési idő, hogy milyen a krumplink, újkrumpliból hamar megvan).
  4. A végefelé levesszük a fóliát, és pirítjuk egy kicsit.
 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 045
elküldve: 5
receptkönyvben: 283
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconös csirkemáj tepsis krumplival, tepsiben sült csirkemáj és burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kondormelinda
kondormelinda Sat, 2014-01-04 13:27

ma elkészítettem.! Isteni lett! azért én is szórtam rá friss petrezselyemzöldet, borsot. miután levettem a fóliát meglocsoltam tejföllel, megszórtam sajttal... kicsit megpirítottam és kész is!!! Nah ennek az eredménye --> pikk-pakk kiürült a tepsi! :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2014-01-06 00:09

Húúúú, de rég csináltam már :). Régebben kb. kéthetente meg szoktam sütni. Nagyon jó ötlet, amiket írtál, kipróbálásra érdemes.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-07-05 09:37

Kedves Azazello!
Nagyon guszta lett! A petrezselyem nem rossz ötlet, szeretem én is használni sok mindenhez :-)
Üdv:
Anita

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Thu, 2011-06-30 20:05

Én megszoktam szórni fokhagyma granulátummal és őrölt borssal. Legközelebb próbáld ki így is,isteni finom! köszi a feltöltést :)

429
csirkemáj 40 dkg
burgonya 4 db
bacon 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek