Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert csirkemell tzatzikivel

Baconbe tekert csirkemell tzatzikivel
Baconbe tekert csirkemell tzatzikivel
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a joghurt nem elég sűrű, akkor egy szűrőben jó alaposan csepegtessük ki, és pótoljuk ki tejföllel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 ek mustárt, és legalább két órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk (ha nem szeretjük a héját, akkor meghámozzuk), lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
  3. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot picire aprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és mehet be a hűtőbe.
  4. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsibe vagy jénaiba egymás mellé helyezzük. Olaj nem kell alá, éppen elég, amennyi a szalonnából kisül.
  5. Légkeveréses sütőben készre sütjük. A tzatzikivel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 766
elküldve: 6
receptkönyvben: 219
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt csirke tzatzikivel, görög baconös csirke, baconbe tekert tzatzikis csirke, baconös csirkemell tzatzikivel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Borisbogi
Borisbogi Thu, 2012-01-19 23:17

Ez isteni lett, tökéletes recept, köszi szépen! A páromnak is nagyon ízlett, pedig ő a jó kis magyar konyhát szereti, nehezen nyit az újdonságokra. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki.

pamelie
pamelie / pamelie Tue, 2010-08-10 13:19

Szia!
A csirkemellet kell csíkokra, vagy darabokra vágni, és több kisebb darabban betekerni a baconbe, hogy két-három falatnyi adagok legyenek. De úgy is jó, ha a csirkemellet csak félbe vágod, úgy tekered be több csík baconbe és ha megsült, szépen lehet szeletelni. Ilyenkor egy kicsit növelni kell a sütési időt. üdvözlettel: pamelie

hamori01
hamori01 Tue, 2010-08-10 10:11

Szia !
Nem teljesen világos számomra, hogy most a csirkemellet vagy a backont kell csikokra vágni. Nekem a kép alapján úgy tűnik, hogy mindkettő egyben van. Előre is köszi a választ.

364
csirkemell filé 2 db
bacon 4 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
kígyóuborka 4 db
fokhagyma 5 gerezd
kapor 1 csokor
joghurt 300 g