Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert pisztráng fetával töltve

Baconbe tekert pisztráng fetával töltve
Baconbe tekert pisztráng fetával töltve
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minap férjem beállított két pisztránggal, mivel a hal minél frissebben van elkészítve, annál finomabb, így az itthon található dolgokból kellett gazdálkodnom este. Az összhatással rendkívül elégedettek voltunk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztrángokat hideg vízzel átmossuk, lemossuk, majd szárazra töröljük.
  2. A citrom levével kívül-belül bedörzsöljük.
  3. Sózzuk, és egy rövid ideig állni hagyjuk.
  4. Közben a fetát az olívaolajjal kikeverjük, zöldfűszerrel ízesítjük.
  5. A halak hasüregét megtöltjük a sajttal.
  6. Bacon szeletekkel körbecsavarjuk a pisztrángokat, és tűzálló tálba fektetjük.
  7. Közepes hőfokon előbb alufóliával lefedve (kb. 20 perc), majd anélkül (kb. 10 perc) pirosra sütjük.
  8. Köret lehet velesült burgonya, rizs vagy párolt vegyes zöldség.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 400
elküldve: 12
receptkönyvben: 197
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Pumperka

Mióta szakács: 2009.12.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldfűszeres fetával töltött pisztráng

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andr3w.p.t
Andr3w.p.t Sat, 2014-03-22 17:18

Azért nem ilyen rövid a hal előkészítése, mert csak a négy pisztráng tisztítása volt 20 perc...

kkaiser
kkaiser Sun, 2012-01-08 16:15

Érdekes, hogy valahogy hasonlóképp "véletlenül" jutottam én is két pisztránghoz és már jóideje a fagyasztóban várják, hogy valami finomságként végezzék,de nem volt ötletem, hogy mit csinájak velük...
Kipróbáltam a recepted, nagyon finom és nem is bonyolult!

615
pisztráng 50 dkg
feta sajt 10 dkg
bacon 6 szelet
olívaolaj 1 ek
citrom 1 db
zöldfűszer 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint