Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert spárga krumplival

Baconbe tekert spárga krumplival
Baconbe tekert spárga krumplival
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Május a spárga és a medvehagyma hónapja, ezért kombináltam a kettőt. Ráadásul az étel félig "háztáji", a medvehagyma, mángold és a petrezselyem a kertünkből van.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A fehér spárga végeit levágjuk (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), majd sós-cukros vízben kb. 10 percig főzzük. 
  3. A gombák törzsét eltávolítjuk, a krumplit megpucoljuk, kettévágjuk.
  4. Egy serpenyőbe locsolunk kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconbe tekerjük. Befektetjük a serpenyőbe, mellérakjuk a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakunk rá kakukkfüvet és fűszerezzük.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  6. Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeleteljük, egy serpenyőben kevés vajon megdinszteljük, locsolunk rá tejszínt.
  7. Tálalunk, teszünk mindenből a tányérra, és vágunk rá petrezselymet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 494
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconba tekert spárga krumplival, gombával és paradicsommal, mángoldos-medvehagymás szósszal, baconba tekert spárga, szalonnába tekert fehér spárga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

466
fehér spárga 16 db
bacon 4 szelet
újkrumpli 30 dkg
csiperkegomba 6 nagy db
paradicsom 3 nagy db
mángold 4 db
medvehagyma 0.5 csokor
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
főzőtejszín 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 3 csipet
szerecsendió 2 csipet
kakukkfű 1 kk
petrezselyem 5 szál