Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert tőkehal parmezános pürével

Baconbe tekert tőkehal parmezános pürével
Baconbe tekert tőkehal parmezános pürével
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, ünnepi finomság, ami még azoknak is ízleni fog, akik alapvetően nem rajonganak a halételekért.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A püréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A tőkehalfiléket megtisztítjuk, majd kb. 15 dekás szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal, rozmaringgal és reszelt citromhéjjal, majd körbetekerjük a baconszeletekkel.
  3. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd 1-2 percig sütjük a baconbe tekert halak mindkét oldalát, végül a 200 fokra előmelegített sütőben pirítsuk további 10-15 percig.
  4. Közben a megfőtt burgonyát összetörjük, belereszeljük a fokhagymát és a parmezánt. Jöhet mellé a puha vaj és tejszín, majd a só-bors-szerecsendió kombó. Simára keverjük, majd kevés apróra vágott metélőhagymával és a baconös hallal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 702
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

egyéb elnevezések

baconbe gyöngyölt hal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

891
tőkehalfilé 60 dkg
bacon 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
rozmaring 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
burgonya 1 kg
parmezán sajt 100 g
habtejszín 2 dl
vaj 50 g
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
metélőhagyma 1 csokor