Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert túróval töltött paprika és paradicsom sütve

Baconbe tekert túróval töltött paprika és paradicsom sütve
Baconbe tekert túróval töltött paprika és paradicsom sütve
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen a szegény emberek tápláléka volt a csicsóka, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókákat megpucoljuk, félig megfőzzük.
  2. A töltelék összetevőit összekeverjük.
  3. A paprikák csumáját eltávolítjuk, a hegyes paprikát hosszában félbevágjuk, a paradicsomokat leskalpoljuk, belsejüket kikanalazzuk, a feldarabolt skalppal együtt a túrókeverékhez adjuk.
  4. Újra összekeverjük, megtöltjük vele a paprikákat és a paradicsomokat, betekerjük őket a baconszalonnával.
  5. Egy nagyobb serpenyőbe olajat locsolunk, belerakjuk a felszeletelt csicsókát, fűszerezzük, majd a megtöltött paprikákat és paradicsomokat, és betesszük a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe, s megsütjük.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérra egy-egy paprikát, paradicsomot, valamint csicsókát. Díszítjük chilvel és petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Baconba tekert túróval töltött paprika és paradicsom csicsóka ágyon csőben sütve, túróval töltött paprika, töltött zöldség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2015-09-16 21:19

Kedves Hobbychef!
Gratulálok! igazán jó és egyszerűen elkészíthető ételt rittyentettél. Csicsókát a piacon, legalább is nálunk, elérhető áron ( 200 - 280 Ft/kg ) áron lehet késő ősztől - kora nyárig kapni. Eltárolni igen macerás. ezért a piacon mindig frisset árulnak. Termesztése során csicsóka nagyon hamar elszaporodik, mint a gyomnövény és nehéz kordában tartani. Nagy előnye viszont, hogy nincs kártevője és szép sárga virágai vannak, igaz hogy két méternél magasabbra is megnő. Nagyon sok inulint tartalmaz, aminek fogyasztása a cukorbetegeknek nagyon előnyös. A további sok receptet kívánok a sikeres sütés - főzésed mellé.
Zoli

649
tv paprika 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 db
chili 3 db
paradicsom 4 nagy db
tehéntúró 20 dkg
tejföl 1 dl
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
bacon 14 szelet
csicsóka 25 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek