Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával

Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával
Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap volt, ráértem játszadozni a céklával. Már régóta terveztem, de...
Szóval a magyar ember, nem ehhez van szokva. Pedig finom volt.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Könnyed frissessége miatt, talán valami száraz rozé.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A báránycsülköt hártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  2. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk.
  3. A répát, a zellert, a gyökeret a kevert olajon pirítjuk, a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. A pirított zöldségekre rátesszük az egyik rozmaringot, arra pedig a csülköt.
  5. Betakarjuk fóliába, vizet öntünk alá, majd pároljuk kb. 1 és 1/2 órát.
  6. A párolás után kitakarjuk, baconbe tekerjük, és a hőt visszavéve készre, "pirosra" sütjük.
  7. A céklát a bárány mellett héjában kb. 1-1 és 1/2 óra alatt megsütjük.
  8. Hámozzuk, majd kevés olívaolajon készre pirítjuk, és az utolsó pillanatban hozzáadjuk a rozmaringágakat.
  9. Együt pirítjuk - nem megégetve a rozmaringot - még egy kis ideig.
  10. Tálaljuk, a csülök alatt párlódott zöldségeket is mellétesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 513
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe teker báránycsülök sült céklával, sült bacon-ös báránycsülök rozmaringos céklával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-04-21 20:50

Talán az első recept. amikor nem írod oda, TE MIT fogyasztottál!
Várj..........kitalálom!
Sört......
Dénes

z1
z1 / z1 Thu, 2011-04-21 21:52

...talán ami überelhetné?!?!
Egy zsenge kecske.
Dénes módra!
Z.
:))))))))))

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-04-22 17:06

Most beérem egy csöppnyi grill elfogyasztásával is!
Olyan gyönyörű tarját vettem, nos a többi majd!
Üdv.
Dénes

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-22 20:37

...na igen.
A kertes ház egyik nagy előnye.
Z.

z1
z1 / z1 Thu, 2011-04-21 21:14

Szia D!
A bárány jó.
A bárány baromi jó!!!
A sör, pláne, ha hideg!?!?!
...hááát, mit ragozzuk az egyértelműt?
Z.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-04-21 20:48

Bocs most vettem észre van benne cékla is!
Nos az egyik kedvencem, tetszik......nagyon!
DDDDDD...

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-04-21 20:47

Te Z!
Én életemben nem ettem enyi bárányt, mint amit már láttam tőled!
Nehéz az élet!:):):):):):):)-:(:(:(:(:(:(:(:
Üdv.
Dénes

2276
bárányhús 15 dkg
bacon 2 szelet
cékla 1 közepes db
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
zeller 1 kis db
rozmaring 2 szál
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint