Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconben sült szűz gombás raviolival

Baconben sült szűz gombás raviolival
Baconben sült szűz gombás raviolival
63 perc / előkészület: 40 perc főzés: 3 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mondom, hogy nem macerás egy kicsit az elkészítés, de inkább sok kis rövid részfeladatból áll (így elég nagy gondban leszek a ráfordított idő kiszámításával, de próbálkozom korrekten megítélni- bár azt nem számolom bele, hogy amíg a tészta a hűtőben pihent, addig elszaladtam a piacra egy rekesz eperért,- valószínűleg az utolsóért az idén,- mert az nem ide tartozik).

Az apropója a dolognak csak annyi, hogy régen készítettem házi tésztát, pedig azt nagyon imádom. Komolyan mondom, hogy kifejezetten élvezetes. Mindig, amikor felteszek egy általam gyúrt tésztát, nem győzöm az olvasókat arra buzdítani, hogy ebben a bolond rohanó világban,- aminek persze én is szenvedő részese vagyok-, adjuk meg magunknak a lehetőséget, hogy elmélyedjünk benne, kicsit relaxáljunk vele. Szerintem az íze a legnevesebb kész tésztákéval sem vetekszik.

Lássuk...

hozzávalók / 4 adag

A szűz

Tészta

A ravioli tölteléke

Paradicsomos gombás ragu

Szólj hozzá!

elkészítés

A szűz

  1. A szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal (csak mert így szeretem) megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval.
  2. A húst a fűszerezés után körbeburkoljuk bacon szeletekkel.
  3. Tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 10 percig sütjük , aztán kitakarjuk, és minden oldalát megpirítjuk (kb. még 10 perc).

Tészta

  1. Egy kanálnyi forró vízben feloldjuk a sáfrányszálakat, megvárjuk, míg kihűl, és a többi hozzávalóval dagasztógép táljába mérünk mindent.
  2. A tésztát dagasztógéppel (de akár a kezünkkel is) szép egyenletesre, keményre gyúrjuk.
  3. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni (nincs kőbe vésve az idő).
  4. A tésztát vékonyra nyúltjuk, kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd töltjük.

A ravioli tölteléke

  1. A gombát kisebb darabokra vágjuk, és megpirítjuk a felhevített vajon. Közben sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet szórunk rá. Igyekezzünk nagy lángon pirítani, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem inkább piros kérget kapjon kívül.
  2. Ha a gomba megpirult, rászórunk egy kanál lisztet, azzal is átpirítjuk, majd felöntjük a borral, és addig forraljuk, míg besűrűsödik.
  3. Félretesszük teljesen kihűlni.
  4. Ha a töltelék kihűlt, a felszabott tésztára teáskanálnyi halmokat rakunk egymástól néhány centire.
  5. A halmokat körbekenjük tojással, majd a tészta másik oldalát ráhajtjuk, körbelapogatjuk ujjunkkal, hogy a két réteg összetapadjon. Végül derelyemetszővel elvágjuk a tésztát.
  6. Vizet forralunk egy fazékban, megsózzuk, s ha forr, a raviolikat 3 perc alatt megfőzzük benne, majd egy kevés vajon, tapadásmentes serpenyőben átforgatjuk.

Paradicsomos gombás ragu

  1. A gombát felszeleteljük. Egy teáskanálnyi olívaolajon megpirítjuk erős tűzön, miközben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot, amivel tovább pirítjuk még 2 percig.
  2. Ezután nyakon öntjük a hámozott paradicsommal, amit nagyjából szétnyomkodunk, és így forraljuk még 4-5 percig.
  3. Tálalásnál a ragu tetejére tesszük a raviolit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tészta sertésszűzzel, olasz különlegesség

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2016-06-14 13:28

Szia Évi! De régen hallottam felőled. Sajnos én is ritkán fellépek, néha felteszem pár receptet, aztán futok. Köszönöm a kedvessęgedet.Puszi: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2016-06-14 09:46

Kedves Évi néni!

Rég voltam fenn, akkor is csak gyorsan szétnézek,...és száguldok is tovább...
DE!!!!!!... most nem tudok....

Csodáááálatos !!!! - és én csak nézem és nagyokat nyelek :D :D
Mentettem, készülni fog, szuper vagy, ötletekkel teli, várom további finom újdonságaidat. :)

Éva-Anyóca

537
sertésszűz 80 dkg
bacon 6 szelet
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 teáskanál
ketchup 2 ek
tojás 1 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 dkg
durumliszt 5 dkg
1 csipet
sáfrány 5 szál
víz 1 ek
vaj 1 ek
gomba 15 dkg
tönkölybúza liszt 1 evőkanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
fehérbor 1 dl
koktélparadicsom 15 dkg
gomba 15 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
kakukkfű 0.5 kk