Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconnel bevont pulykamell

Baconnel bevont pulykamell
Baconnel bevont pulykamell
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel Karácsony estéjén hármasban fogunk ünnepelni, gondoltam, a mi kis triónknak tökéletesen megfelel ez a recept! A gyerekek másik napokon jönnek, akkor fogok nagyobb adag ebédet készíteni. Az év utolsó 8-10 napjára mindig elkészítek egy díszes, alkalmi étlapot, könnyebb az anyagbeszerzés is, és mindig tudom, melyik napon, mit kell készítenem.

hozzávalók / 4 adag

A pulykamellhez

Az öntethez

ajánlat

Felszeleteljük,  mint a tortát, és sült burgonyával, párolt almás, aszalt szilvás káposztával kínáljuk. Ha valaki rizst vagy burgonyapürét választ hozzá, azzal is nagyon finom és különleges.

Így ünnepek alkalmával én egy finom fehérbort ajánlok hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeletelt, kiklopfolt pulykamellet a fűszerekkel beszórjuk.
  2. A hőálló tálat baconszeletekkel kibéleljük, majd belerétegezzük a hozzávalókat. Egy réteg pulykamell, egy réteg reszelt sajt  - a két fajta sajtot keverjük össze!. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  3. Az öntethez a tejfölt elkeverjük az olajjal, sóval, borssal. Az utolsó húsréteg tetejére kenjük.
  4. Beborítjuk a maradék baconszeletekkel.
  5. Fedő nélkül sütjük alsó-felső lángon. Az utolsó 10 percben, csak felsőn megpirítjuk a tetejét.
  6. Fél órát pihentetjük, majd tányérra borítjuk. Egy kis ünnepi díszítéssel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x8 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 752
elküldve: 6
receptkönyvben: 128
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-szalonnás pulykamell, sütőben sült baconös-sajtos pulyka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildee7
Ildee7 Sat, 2012-09-01 20:13

Kedves Anci, megcsináltam és nagyon finom lett. Kicsit módosítottam rajta, a hússzeleteket elősütöttem és a rétegezésnél tettem hozzá sonkaszeletet is. Letakarva sütöttem szerintem így jobban összeérnek az ízek :). Köszönöm! Ildikó

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-09-02 09:33

Kedves Ildee7 !
Örülök,hogy elkészítetted és nektek is ízlett.Nagyon szívesen. Szép hétvégét kívánok neked: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2011-12-23 08:12

Szia Ancikám!
Gyakran veszek tőled ötleteket, ez a recept is azok közé tartozik. Puszi és áldott Karácsonyt kivánok. Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-12-14 13:09

Editkém !
Jó szívvel merem ajánlani, mert tényleg finom !
Az is előny, hogy nem kell karácsonyra egy egész pulykát megvenni.
( valószínű, hogy nem is ennénk pulykahúst )
Neked is Boldog ünnepeket kívánok, a sütés-főzést viszont!Puszi: Anci

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-12-14 11:34

Az ilyen bacon-ös, tejfölös husi nálunk mindig nyerő! El is fogom készíteni.
Köszi Ancikám!
Békés, boldog karácsonyt és jó süti-főzést kívánok!
Puszillak, Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-12-13 13:22

Anci!

Köszönöm a tippet! Elmentve! :-)
Sőt!-lehet, hogy ő lesz Szent este a mi vacsink is...:-))
Ez nagyon ott van:-))
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

810
pulykamell 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bacon 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tejföl 1.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint