Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconos-ananászos csirkemell

Baconos-ananászos csirkemell
Baconos-ananászos csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gyümölccsel készült ételeket. A receptet olvastam, mennyiségeken picit változtattam, és a saját Pikáns ananászos karajom után elkészült a csirkemelles változat is. 

Bő fél óra alatt készen lettem vele. Nekünk ízlett.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 egész kicsontozott csirkemell
  • 560 g kockára vágott ananászkonzerv
  • 10 dkg bacon kocka
  • 2-3 ek olaj
  • 2 kk só
  • 1 kk bors
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 2 duci fokhagymagerezd
  • 1 mk szerecsendió
  • 2 db zacskós rizs
  • reszelt sajt a tetejére (elhagyható)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, megmossuk, 2 kk sót rászórunk, megforgatjuk, és félretesszük.
  2. A bacont 2-3 ek olajon kisütjük, de nem pirítjuk meg.
  3. Rátesszük a csirkemellet, megborsozzuk, és időnként megkeverve készre sütjük-főzzük. A keletkezett lét főzzük el.
  4. Az ananász levét szűrjük le. Az ananászt és a fele levet tegyük rá a húsra, kb. 10 percig közepes lángon süssük.
  5. A főzőtejszínbe a 2 db fokhagymagerezdet nyomjuk bele, tegyük hozzá a szerecsendiót, és keverjük össze.
  6. Öntsük rá az ananászos húsra, a maradék ananászlét is, egyet forraljunk rajta. Kóstoljuk meg, ha kell, még utána ízesíthető. Ha szaftosabban szeretnénk önthetünk még alá tejszínt.
  7. Közben a rizst a dobozon lévő előírás szerint megfőzzük, és máris tálalhatjuk. Kínálhatunk hozzá reszelt sajtot.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 746
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirkemell, baconös-ananászos csirkemellkockák, ananászos csirkekockák szalonnával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-05-16 05:55

Szia Gabika! Istenien hangzik ez a reci, azt hiszem, hogy ezzel sikert is fogok aratni a csaladom koreben. Majd irok, hogy milyen lett:)
Puszi, V.

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-05-16 17:40

Veronikám, nagyon fogok örülni ha megcsinálod, pláne ha sikered is lesz és gyorsan elfogy. Várom a beszámolódat. Sikerült már "belaknod" az új konyhádat? Sok puszim:) Gabi

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-05-15 16:46

Szió Gabi! Ma újból;-)

Fincsi lehet!:-) Mi is szeretjük a gyümölcsös husikat!
És úgy látom, egyforma evőeszköz készletünk is van!!! :-)))))

Helloka, Vici

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-05-16 19:41

Szió:) ma is:)))
nem is csodálkozom h egyforma az evős is, ételben is hasonló az ízvilágunk. Ha tőled készítek kaját, tuti befutó vagyok.:))) Jut eszembe néha elgondolkodom, melyik is az a város széle kertváros.......:) Puszim: Gabi